2010. április 12.

Hatékonyabban hőszigetelő műanyag ablak acélmerevítés nélkül

Hatékonyabban hőszigetelő műanyag ablak acélmerevítés nélkül

Anyagában merevített, high-tech eljárással, szálerősítéses anyagból készültek az új műanyag nyílászáróprofilok. Így nincs szükség acélmerevítésekre, ami jelentősen javítja a hőszigetelő tulajdonságokat.

A Confector Kft. kínálatában szerepelnek a Geneo műanyag profilokból készült nyílászárók, amelyek hőszigetelés, hangszigetelés és betörésbiztonság szempontjából is rendkívül előnyös tulajdonságokkal rendelkezik.

A Geneo a Rehau csúcstechnológiájú Rau-Fipro alapanyagának és innovatív profilszerkezetének ötvözésével született meg, ami hőszigetelés tekintetében jelenleg a legjobb olyan ablakprofilrendszer, melynek beépítési mélysége 86 mm-es. Így a Geneo profilokkal a kategórián belül a legjobb energiahatékonyságú ablakok készülnek.

A teljes felületén szálerősítésű kompozit szerkezeti anyaggal merevített profilszerkezetnek köszönhetően nincs szükség acélra, és ezáltal megszűnnek a más esetekben elkerülhetetlen hőhidak. A középtömítést és opcionális hőszigetelő modulokat magában foglaló rendszer hőszigetelési értékei szabványos beépítési mélységnél teljesítik a passzívházak követelményeit (Uw < 0,8 W/m2K).

A szálerősítésű kompozit alapanyagokat a repülőgépek és Forma 1-es autók gyártásában is alkalmazzák. Más hasonló, acélmerevítésű rendszerek akár 40%-kal is nehezebbek az anyagában merevített Geneo profiloknál. Ez gyorsabb, egyszerűbb kezelést jelent a gyártás, a szállítás és a beépítés során. A szabadalmaztatott „beépített merevítő rendszer” csavarcsatornákat és kiegészítő keresztirányú merevítéseket tartalmaz.

Az idén 20 éves Confector nyílászárókínálata a Construma 2010 szakkiállításon is megtekinthető az A pavilon 201G standján.

Hatékonyabban hőszigetelő műanyag ablak acélmerevítés nélkül

hírlevél-feliratkozás

épjog