2010. szeptember 24.

Árnyékol, véd, és különleges hangulatot teremt

Árnyékol, véd, és különleges hangulatot teremt

Az olasz, ágyakat forgalmazó Twils vállalat Marzio Piaser építészt bízta meg olyan vendégház létrehozására, amelyben a központi szerepet a kikapcsolódás kapja. Az építésznek támadt az az ötlete, hogy egy egykori lakóházat zárt tömbbé alakítsanak át, amelyben a Twils arculatának megfelelően két szín, a fekete és a fehér dominál.

A Twils esetében a név egyben programot is jelent: a betűszó a testvérek, Tiziano, Wilma, Luisella és Simone Carnieletto neveinek kezdőbetűiből áll össze – ennek megfelelően közvetlen hangulatú a vállalat filozófiája is, melyből eredt az a kívánság is, hogy a cég vendégeinek olyan helyet teremtsenek, mintha a család személyes vendégei lennének.

„Fontos számunkra az éjszaka és a nappal asszociációja” – mondja Marzio Piaser, aki inspirációját Le Corbusier-től és a bécsi szecesszió mesterétől, Otto Wagnertől kapta. „Napközben az épület sötétségbe borul, míg éjszaka, amikor bent égnek a lámpák, világosság övezi. E hatás eléréséhez ideális volt a perforált lemez.”

 

Árnyékol, véd, és különleges hangulatot teremt

 

Marzio Piaser az épülettömb ablakait Mevaco-perforált lemezzel takarta el. „A Creativ Line-lyukasztásnak robusztus hatása van – mondja az építész. „Viszont mihelyt kisüt a nap, a belső terekben csodálatos és törékeny fényjáték kel életre.” Az esztétikum mellett nagy jelentőséggel bír a perforált lemez funkcionalitása is: „Árnyékolóként és a betörések elleni védelemre csak ajánlani tudom ezt az alapanyagot” – mondja az építész. „A perforált lemez tulajdonképpen olyan díszítőelem, amely több funkciót is képes ellátni.”

 

Árnyékol, véd, és különleges hangulatot teremt

 

Az épülettömbben a vendégeket a kiállítóhelyiségek mellett egy fogadótérbe vezetik, ahol – mint ahogyan az olasz családoknál – a középen elhelyezett asztalon bőséges lakomával kényeztetik őket. Nem kétséges, hogy a Twilshez látogatók valóban a család személyes vendégeiként érezhetik magukat a megújult vendégházban.

 

Árnyékol, véd, és különleges hangulatot teremt

Creativ Line EVH 30x70-100x100, alumínium, lemezvastagság 2 mm, utólagosan porszórt

 

hírlevél-feliratkozás

épjog