2011. január 28.

A szórható hőszigetelés a belső falfelületekre is felhordható

A szórható hőszigetelés a belső falfelületekre is felhordható

A lakóházak, középületek, műemlék és ipari épületek hőszigetelésére szolgáló Roga-Therm hőszigetelő anyag önthetőségéből adódóan hőhídmentes szigetelést képez. Alkalmazható külső és belső vakolatként, lapostetők szigeteléseként és szarufák közé, illetve hőszigetelő födémek kialakítására egyaránt.

A cementbázisú Roga-Therm hőszigetelő anyag lélegző, páraáteresztő réteget képez, de nem párafogót, tehát maga az anyag nem vizesedik, így télen sem csökken hőszigetelő képessége. Nem zárja az épületbe a párát (elkerülve ezzel a penészedést, páralecsapódást), és vakolt vagy öntött felhordhatósága miatt a hőszigetelés és az épületszerkezet között nem keletkezik – a hatékonyságot szintén rontó – légrés.

 

A vakolható hőszigetelés a belső falfelületekre is felhordható

 

A falak kívül-belül szigetelhetők

A Roga-Therm hőszigetelő vakolat B tűzállósági besorolású. A tűzállóság a normál épületeknél is fontos szempont, de a középmagas és magas épületeknél – a szigorú tűzvédelmi előírások miatt – kiemelkedő jelentőséggel bír. Kiváló a rendszer hőcsillapítása, tehát nemcsak a téli hideg ellen véd, de nyáron a nap sugárzó hőjének is ellenáll, egész évben kellemes klímát teremtve az épületben.

A Roga-Therm rendkívül rugalmasan alkalmazható technológia, bármilyen falszerkezetre (vakolatra, kerámia-, tégla-, beton-, pórusbeton felületekre stb.) felhordható, kül- és beltéren egyaránt. Az elkészült vakolatra nemesvakolat vihető fel, illetve légáteresztő homlokzati festékkel is díszíthető.

A Roga-Therm alkalmas:
• magas épületek külső hőszigetelésére;
• műemlék épületek belső hőszigetelésére;
• kőburkolatok mögötti öntött hőszigetelésre.

 

Lapostető-szigetelés bontás nélkül

A Roga-Therm lapostetők és teraszok, erkélyek lejtésképzésének, hőszigetelésének kialakítására is alkalmas. Használható régi lapostetők bontás nélküli felújítására, padlásterek, közbenső födémek feltöltésére, kiegyenlítésére. Kitűnő megoldást nyújt régi födémszerkezetek szigeteléséhez, mivel kis súlya miatt kevésbé terheli a régi épületszerkezeteket, így azok nem igényelnek különösebb megerősítést.

 

Tetőszerkezetek szarufák közötti szigetelése

A Roga-Therm szigetelőrendszer öntési technikája lehetővé teszi a hőhídmentes és ülepedésbiztos szigetelést. A Roga-Therm szigetelőanyaggal szinte körbe lehet önteni a szarufákat, ezzel megoldva a hézag- és légmentes zárást és hőszigetelést. Hézagmentesen összekapcsolható, „hozzáönthető” a külső hőszigeteléshez, ezáltal a talpszelemennél nem keletkeznek hőszigetelési problémák. Utólagos hőszigeteléseknél nem kell a tetőtéri helyiségekbe bemenni, mert az anyag felülről beönthető a tetőszerkezetbe.

 

A vakolható hőszigetelés a belső falfelületekre is felhordható

 

hírlevél-feliratkozás

épjog