2011. szeptember 08.

Könnyűszerkezetes burkolatok különleges bevonatokkal

Könnyűszerkezetes burkolatok különleges bevonatokkal

Az acélból készült könnyűszerkezetes burkolati elemek: a lemeztermékek és szendvicspanelek a kor elvárásaihoz igazodva folyamatosan fejlődnek, változnak. A ThyssenKrupp konszern a változó igényeket követő folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően Európa egyik legszélesebb kínálatával rendelkezik e termékekből.

A könnyűszerkezetes burkolatok alkalmazási területe egyre bővül; a „kockacsarnokok” egyeduralma a múlté, a kreatív fantázia számos különleges megjelenésű épületet hozott létre ezekből a termékekből. Az elvárás, hogy az épület funkciója, fiziológiai tulajdonságai és az igényes megjelenés harmonikus egységet képezzen, mozgatórugója a bevonatok folyamatos fejlesztésének is.

 

Könnyűszerkezetes burkolatok különleges bevonatokkal Könnyűszerkezetes burkolatok különleges bevonatokkal

 

A ThyssenKrupp Építőelemek által forgalmazott és gyártott termékek alapanyaga minden esetben horganyzott, amire – az igényekhez igazodva – különböző minőségű és vastagságú bevonatok kerülnek. A ThyssenKrupp Steel Europe legújabb speciális bevonataival: a körülbelül 1 százalék magnéziumot tartalmazó ZM EcoProtect horganyzással és az úgynevezett organikus bevonatok többrétegű felhordásávalakár 30 évet meghaladó védőhatás is elérhető. Ez a legújabb horganyzási eljárás lehetővé teszi, hogy a helyszíni vágásoknál ne alakuljon ki vörösrozsda, valamint a perforált lemezek utólagos felületkezelés nélkül is alkalmazhatók legyenek kültéren.

 

A bevonat hangsúlyt ad az építménynek

A legáltalánosabb, 15 és 25 μm vastagságú Pladur lakkbevonatok mellett fóliabevonatok és számos különleges bevonat kerülhet a termékekre, akár több rétegben is. Ezek az új igényekhez igazodva speciális alkalmazásokat tesznek lehetővé: például antigraffiti bevonat, antikondenzációs bevonat. A felületek textúrájával különleges, egyedi hatás érhető el. Ilyen például a kőburkolat vagy a jégkristály hatású Pladur Relief. A gyöngyház hatású bevonatoknál a fénysugár beesési szöge határozza meg a színhatást.

 

Könnyűszerkezetes burkolatok különleges bevonatokkal

 

A már bevált, általánosan használt RAL színskála mellett a vállalatcsoport által kifejlesztett különleges festékrendszerek sajátos megjelenést adnak a bevonatolt lemezeknek. A standard színek mellett – bizonyos mennyiség feletti rendelés esetén, hosszabb szállítási határidővel – egyedi színek is rendelkezésre állnak.

A ThyssenKrupp Steel Europe által kifejlesztett speciális színskálák az úgynevezett Reflektion színek, valamint a teljesen tükröződésmentes Matt de Luxe színek. A Reflektion színskálát 21 egymással harmonizáló, természetet idéző árnyalat alkotja, melyek horganyvirág rajzolata különleges megjelenésűvé teszi az épületeket.

 

Könnyűszerkezetes burkolatok különleges bevonatokkal Könnyűszerkezetes burkolatok különleges bevonatokkal

 

A 9 féle alapszínből álló Matt de Luxe bevonat csillogásmentes matt felületével az új esztétikai igényeket is kiszolgálja. E két színskála kombinációjával készült a Bécs határában épült, 5 lakóépületből álló Ville Verdi épületegyüttes.

 

Könnyűszerkezetes burkolatok különleges bevonatokkal Könnyűszerkezetes burkolatok különleges bevonatokkal

 

A termékek különleges megjelenése mögött természetesen nem marad el a minden tekintetben igazolt és minősített belső érték sem: a ThyssenKrupp Építőelemek Kft. által forgalmazott és gyártott minden termék rendelkezik az előírásoknak megfelelő minősítéssel.

 

Könnyűszerkezetes burkolatok különleges bevonatokkalKönnyűszerkezetes burkolatok különleges bevonatokkal

 

Töltszéki Szilvia

(x)

 

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog