2024. január 02.

A Ravatherm XPS már könnyen integrálható az építész tervezõszoftverekbe

A Ravatherm XPS már könnyen integrálható az építész tervezõszoftverekbe

A Ravago Building Solutions elkészült BIM megoldásainak fejlesztésével, amelyek lehetõvé teszik a Ravatherm XPS hõszigetelések könnyû és hatékony integrációját az építmények tervezési folyamatába, kihasználva a BIM (Building Information Modeling) elõnyeit.

A Ravago minõségi hõszigetelõ anyagokat gyárt és szállít az építõipar számára. A cég most fejlesztett BIM-megoldásainak célja, hogy megkönnyítsék az építészek, tervezõk és építõipari szakemberek munkáját, valamint optimalizálják az épületek energiahatékonyságát és fenntarthatóságát.

A Ravatherm XPS BIM-megoldások részletes információkat tartalmaznak a Ravatherm XPS hõszigetelésekrõl, beleértve a méreteket, mûszaki tulajdonságokat és a zöld épületminõsítõ rendszerekhez releváns adatokat. A fájlok könnyen integrálhatók az Archicad és a Revit programok rétegrendszerkesztõ rendszerébe, így az építészeti modell részeként kezelhetõk. Ezáltal az építészek, tervezõk egyszerûen tervezhetik be ezeket a hõszigetelõ anyagokat az épület struktúrájába, megkönnyítve ezzel az energetikai méretezést és az anyagkimutatást.

A Ravatherm XPS már könnyen integrálható az építész tervezõszoftverekbe

A Ravatherm XPS BIM-megoldások segítségével a tervezõk képesek lesznek gyorsan és pontosan modellezni az épületek hõátbocsátási értékeit és energiahatékonyságát, valamint optimális hõszigetelési megoldásokat választani. Ezáltal az építmények megfelelnek a szigorúbb energetikai elõírásoknak, csökkentve a fûtési és hûtési költségeket, illetve javítva az épületek környezeti fenntarthatóságát.

A Ravago Building Solutions törekszik a folyamatos innovációra és az építõipar digitalizációjának támogatására. A cég BIM-fejlesztései olyan megoldást nyújtanak, amely egyszerûsíti és optimalizálja az építészek és tervezõk munkáját, valamint elõsegíti a környezetbarát és energiahatékony építkezéseket.

A BIM-megoldásokról és a Ravatherm XPS termékekrõl további információk a cég honlapján olvashatók. A Ravago Building Solutions munkatársai szívesen segítenek partnereiknek a legjobb megoldások megtalálásában és projektjeik sikerességében.

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog