Deceuninck

 

2014. március 04.

Aliplast nyílászáró könyvtár az ArchiCAD-ben

Aliplast nyílászáró könyvtár az ArchiCAD-ben

Az ArchiCAD-es függönyfal eszköz használata sokat segíthet a tervezéskor, de egyik hátránya, hogy a keret elemei nem elég kidolgozottak és a látványterven, metszeteken nem lehet belőle részletes lizéna- és bordametszeteket, -részleteket kinyerni. Ezen a problémán segíthet az Aliplast gyártói függönyfal könyvtára.

Az Éptár Kft. által fejlesztett gyártói nyílászáró könyvtárral az ArchiCAD függönyfal eleméhez hasonló dolgokat lehet elvégezni. Bár kétségtelen, hogy az ArchiCAD függönyfal eszközzel alapvetően többféle feladatot lehet megoldani (például ferde osztású és íves függönyfalak), mint egy gyártói termékkönyvtárral, de a gyártói könyvtáraknak vannak olyan előnyei, amelyek miatt a nem túl bonyolult esetekhez érdemesebb ezeket használni, mint a beépített függönyfalat.

Aliplast nyílászáró könyvtár az ArchiCAD-ben

Az Aliplast könyvtárban olyan alumíniumprofilokból készült függönyfalak és egyéb nyílászáróelemek találhatók, amelyek valódi gyártmányok alapján készültek, így jóval egyszerűbben nyerhetők ki belőle a csomópontok modellezéséhez, kidolgozásához szükséges rajzok. Mivel a könyvtári elemeket valós termékek alapján fejlesztették, olyan funkciókat is tartalmaznak, mint az intelligensen, az adott termékcsaládhoz kiválasztható üveg- és szárnytípusok, vagy a méretkorlátok. A felhasználók számára így egyszerűbben kezelhető az egyes típusok kiválasztása, a méretek beállítása, ráadásul a végső konszignációs lista is a gyártói igényeknek megfelelő adatokat tartalmazza.

 

További információk a könyvtárról >>

 (x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog