2015. február 26.

Sík üvegfelülettől a látszóbordás struktúráig – függönyfalak kiemelt hőszigetelési vagy tűzgátlási igényre is

Sík üvegfelülettől a látszóbordás struktúráig – függönyfalak kiemelt hőszigetelési vagy tűzgátlási igényre is

Az Aliplast alumínium profiljaival olyan beruházásokon találkozhatunk, mint a Fővárosi Nagycirkusz bejárati portáljai, a szegedi Fűvészkert függönyfalai, vagy a 2014. évi Komárom-Esztergom megyei Év Háza nyílászárói. A profilok a mai magyar előírásoknak és követelményeknek megfelelő, teljes körű dokumentációval rendelkeznek.

Az Aliplast termékkínálata minden olyan műszaki igényre gazdaságos és teljes körű dokumentációval alátámasztott megoldást kínál, amelyre függönyfalak tervezése során szükség lehet. A hőhidas és hőhídmentes, alumínium anyagú nyílászáró profilrendszerek tolóajtók, harmonikaajtók, tűzgátló szerkezetek, télikertek, üvegtetők, függönyfalak, valamint kiegészítő alumíniumrendszerek tervezéséhez különböző termékcsaládok állnak rendelkezésre.

Sík üvegfelülettől a látszóbordás struktúráig – függönyfalak kiemelt hőszigetelési vagy tűzgátlási igényre is

 

Műszaki tartalom változatos igényekre

Sík üvegfelülettől a látszóbordás struktúráig, kiemelt hőszigetelési vagy tűzgátlási igény – az Aliplast műszaki megoldásai minden felsorolt esetben előnnyel alkalmazhatóak.

Sík üvegfelülettől a látszóbordás struktúráig – függönyfalak kiemelt hőszigetelési vagy tűzgátlási igényre isAz MC-Wall látszóbordás függönyfalrendszer, amelynél a lizénák és a bordák szélessége egyaránt 55 mm. Ez a szélesség légies szerkezeti megjelenést kölcsönöz a rendszer számára. A látszóbordás függönyfal esetében lehetséges íves és szög alatt csatlakozó, vagy tört tengelyű fal készítése is, ami nagy szabadságot nyújt az építészeti elgondolások megvalósításához. A rendszer kompatibilis az Aliplast Imperial, Superial ajtó-ablak termékcsaládjaival, amelyek közül az ablakok választhatóak bukó-, nyíló-, bukó-nyíló-, középen-felnyíló kivitelben, az ajtók pedig egyszárnyú és kétszárnyú változatban.

Az MC-Passive az MC-Wall rendszer fokozott hőszigetelő elemekkel kiegészített változata, amely megfelel a napjainkban elvárt legszigorúbb hőszigetelési követelményeknek. A fokozottan hőszigetelt függönyfal Uf=0,7-1,4 W/m2K közötti hőátbocsátási tényező elérését teszi lehetővé.

Az MC-Fire, amely szintén az MC-Wall alapjaira építkezik, az EI60 tűzállósági osztályba sorolt rendszer. A lizénák és bordák üreges testébe speciális masszával töltött betétet fűztek, amelyet rozsdamentes alkatrészek segítségével rögzítenek. A túlzott hőhatástól hőhídmentesítő elemeket, a lizénákat és a bordanyakat, egy duzzadó szalaggal védik.

Az MC-Glass is a fent említett látszóbordás változatra épül, azonban e strukturális függönyfal esetében az alumínium elemek csak a belső tér felől láthatóak, kívülről egységes üvegfelület jelenik meg, keskeny fekete fugasávval. A strukturális függönyfalakhoz fejlesztett, síkban záródó ablakok segítségével teljesen sík homlokzat alakítható ki.

 

Számoljon az Aliplasttal!

A belga székhelyű CORIALS Csoport Európában az építőipar számára kínált alumíniumrendszerek előállítójaként vált ismertté. A Magyarországi képviselet 2010. óta a tervezők és beruházók számára nem csupán rugalmas és gazdaságos műszaki megoldásokkal, de tanácsadással és a tervezést segítő eszközökkel is rendelkezésére áll.

Sík üvegfelülettől a látszóbordás struktúráig – függönyfalak kiemelt hőszigetelési vagy tűzgátlási igényre is

Bármilyen nyílászáró vagy függönyfal tervezés és kiírása esetében éljünk a közbeszerzésről szóló 310/2011. (XII. 23.) Korm. Rendeletben szereplő „vagy azzal egyenértékű" lehetőséggel, ugyanis az Aliplast profilrendszerek alkalmazásával nemcsak egy kiváló minőséget választunk, hanem a beruházás költségei is nagymértékben csökkenthetők.

(X)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog