2023. jlius 25.

Álmennyezet kiemelt higiéniai igényekre

Álmennyezet kiemelt higiéniai igényekre

Szinte nincs középület, intézmény, ahol ne lenne jelen – általában láthatatlanul szolgálva célját – az álmennyezet. Persze ma már van, ahol az álmennyezet része a dizájnnak, máshol egy-egy speciális igényt, funkciót szolgál. Ilyen lehet a higiénia vagy az egészség megõrzése. A Knauf Ceiling Solutions újdonságát, a Health and Hygiene (egészség és higiénia) álmennyezeti termékcsaládját kifejezetten erre a funkcióra fejlesztették ki.

Lassan már megszokottá válik, hogy egy-egy építõipari termék kialakítása, mûszaki tartalma igazodik a beépítési hely igényeihez, esetleges speciális elvárásaihoz. Nincs ez másként az egy-egy helyiség használati értékéhez láthatatlanul hozzájáruló álmennyezeti megoldások esetén sem. Legyen szó akusztikai hatékonyságról, rejtett világításról vagy más okból beépített mennyezeti szinteltolásokról, esetleg esztétikai megfontolásokról. Sõt már olyan terekbe is választhatunk ilyen álmennyezeti megoldásokat, ahol a baktériummentes környezet biztosítása érdekében kiemelten fontos a higiénia, a tisztaság vagy a könnyen tisztán tarthatóság.

Álmennyezet kiemelt higiéniai igényekre

Legyen az kórház, idõsek otthona, tisztatér, óvoda vagy élelmiszerfeldolgozó-ipar, a baktériumok szaporodásának megakadályozása és a fertõzésveszély csökkentése létfontosságú, a természetes fény és az esztétika pedig ráadás.

A Knauf Ceiling Solutions Health and Hygiene (egészség és higiénia) álmennyezeti termékcsaládjával hatékonyan oldhatók meg az ilyen alkalmazási területeken felmerülõ, higiéniát szolgáló feladatok.

Hogyan?

Az innovatív álmennyezeti termékcsalád antimikrobiális védelemmel ellátott felületének, valamint tisztíthatóságának köszönhetõen járul hozzá az egészséges, baktériummentes környezet megteremtéséhez az egészségügyi vagy gondozási feladatokat ellátó intézményekben, de akár más funkciójú, kiemelt higiéniát megkövetelõ épületben jó munkahelyi környezetet biztosít. Ezeket az álmennyezeti megoldásokat kifejezetten kórházak, tisztaterek, idõsotthonok, bölcsõdék és az élelmiszerfeldolgozó-ipar számára fejlesztették ki a cég mérnökei. Más termékvonalakhoz hasonlóan ezek is egyedi igényekre szabhatók, így megfelelnek a biztonságos terekkel szemben támasztott különbözõ magasszintû követelményeknek. Az Knauf Ceiling Solutions Health and Hygiene (egészség és higiénia) termékcsaládjába tartozó álmennyezeti megoldásai kiváló antimikrobiális teljesítményt nyújtanak, amelyeket 8 féle baktériummal és gombával szemben teszteltek. A várótermektõl az óvodai csoportszobán át a mûtõkig olyan megoldást kínálnak, amelyek azon kívül, hogy meggátolják a baktériumok elszaporodását, magas fényvisszaverõ tulajdonságuknak köszönhetõen kifejezetten világossá varázsolják a tereket, ezzel javítva az ott tartózkodók közérzetet.

Álmennyezet kiemelt higiéniai igényekre

Nézzünk néhány funkcióra igazított, speciális megoldást!

Oktatási intézmények – egészséges környezet és optimális munkafeltételek

Az óvodákban különösen fontos – nemcsak a gyermekek, hanem a szülõk és a nevelõk számára is – a barátságos és biztonságos légkör. Célszerû, ha minden felület, a mennyezetet is beleértve, könnyen tisztán tartható. Lényeges, hogy minél nagyobb mennyiségû természetes fény legyen a terekben, ugyanakkor az optimális környezet kialakításához fontos a széles spektrumú hangelnyelést, hangcsillapítást, vagy a kettõ egyensúlyát kínáló, nagy teljesítményû akusztikus álmennyezet. A Knauf Ceiling Solutions Health and Hygiene (egészség és higiénia) termékcsaládja alkalmas erre is.

Álmennyezet kiemelt higiéniai igényekre

 

Ipari üzemek kiemelt higiéniai követelményekkel

Az A2-s1, d0 tûzvédelmi besorolású termékek az EN 13501-1 szabványnak megfelelõen nem éghetõk, így megfelelnek a kórházak, tisztaterek, gondozó otthonok, óvodák és az élelmiszerfeldolgozó-ipari létesítmények szigorú elõírásainak is. A Knauf Ceiling Solutions Health and Hygiene (egészség és higiénia) termékcsaládja a legjobb beltéri klímatanúsítványokkal rendelkezik: ez a VOC A+, Formaldehid (E1) és Indoor Air Comfort Gold akkreditáció. A speciális bevonattal ellátott álmennyezeti lapok gátolják a baktériumok és a gombák szaporodását a különbözõ felületeken, így magán az élelmiszeren is. A fogyasztásra kínált termékek minõségének megõrzésén túl remek akusztikai jellemzõik és kiváló fényvisszaverõdési tulajdonságuk olyan munkahelyi környezetet eredményez, ami nap mint nap biztosítja az ott dolgozók jóllétét.

További információk itt >> 

(x)

hrlevl-feliratkozs

épjog