2023. július 25.

Álmennyezet kiemelt higiéniai igényekre

Álmennyezet kiemelt higiéniai igényekre

Szinte nincs középület, intézmény, ahol ne lenne jelen – általában láthatatlanul szolgálva célját – az álmennyezet. Persze ma már van, ahol az álmennyezet része a dizájnnak, máshol egy-egy speciális igényt, funkciót szolgál. Ilyen lehet a higiénia vagy az egészség megőrzése. A Knauf Ceiling Solutions újdonságát, a Health and Hygiene (egészség és higiénia) álmennyezeti termékcsaládját kifejezetten erre a funkcióra fejlesztették ki.

Lassan már megszokottá válik, hogy egy-egy építőipari termék kialakítása, műszaki tartalma igazodik a beépítési hely igényeihez, esetleges speciális elvárásaihoz. Nincs ez másként az egy-egy helyiség használati értékéhez láthatatlanul hozzájáruló álmennyezeti megoldások esetén sem. Legyen szó akusztikai hatékonyságról, rejtett világításról vagy más okból beépített mennyezeti szinteltolásokról, esetleg esztétikai megfontolásokról. Sőt már olyan terekbe is választhatunk ilyen álmennyezeti megoldásokat, ahol a baktériummentes környezet biztosítása érdekében kiemelten fontos a higiénia, a tisztaság vagy a könnyen tisztán tarthatóság.

Álmennyezet kiemelt higiéniai igényekre

Legyen az kórház, idősek otthona, tisztatér, óvoda vagy élelmiszerfeldolgozó-ipar, a baktériumok szaporodásának megakadályozása és a fertőzésveszély csökkentése létfontosságú, a természetes fény és az esztétika pedig ráadás.

A Knauf Ceiling Solutions Health and Hygiene (egészség és higiénia) álmennyezeti termékcsaládjával hatékonyan oldhatók meg az ilyen alkalmazási területeken felmerülő, higiéniát szolgáló feladatok.

Hogyan?

Az innovatív álmennyezeti termékcsalád antimikrobiális védelemmel ellátott felületének, valamint tisztíthatóságának köszönhetően járul hozzá az egészséges, baktériummentes környezet megteremtéséhez az egészségügyi vagy gondozási feladatokat ellátó intézményekben, de akár más funkciójú, kiemelt higiéniát megkövetelő épületben jó munkahelyi környezetet biztosít. Ezeket az álmennyezeti megoldásokat kifejezetten kórházak, tisztaterek, idősotthonok, bölcsődék és az élelmiszerfeldolgozó-ipar számára fejlesztették ki a cég mérnökei. Más termékvonalakhoz hasonlóan ezek is egyedi igényekre szabhatók, így megfelelnek a biztonságos terekkel szemben támasztott különböző magasszintű követelményeknek. Az Knauf Ceiling Solutions Health and Hygiene (egészség és higiénia) termékcsaládjába tartozó álmennyezeti megoldásai kiváló antimikrobiális teljesítményt nyújtanak, amelyeket 8 féle baktériummal és gombával szemben teszteltek. A várótermektől az óvodai csoportszobán át a műtőkig olyan megoldást kínálnak, amelyek azon kívül, hogy meggátolják a baktériumok elszaporodását, magas fényvisszaverő tulajdonságuknak köszönhetően kifejezetten világossá varázsolják a tereket, ezzel javítva az ott tartózkodók közérzetet.

Álmennyezet kiemelt higiéniai igényekre

Nézzünk néhány funkcióra igazított, speciális megoldást!

Oktatási intézmények – egészséges környezet és optimális munkafeltételek

Az óvodákban különösen fontos – nemcsak a gyermekek, hanem a szülők és a nevelők számára is – a barátságos és biztonságos légkör. Célszerű, ha minden felület, a mennyezetet is beleértve, könnyen tisztán tartható. Lényeges, hogy minél nagyobb mennyiségű természetes fény legyen a terekben, ugyanakkor az optimális környezet kialakításához fontos a széles spektrumú hangelnyelést, hangcsillapítást, vagy a kettő egyensúlyát kínáló, nagy teljesítményű akusztikus álmennyezet. A Knauf Ceiling Solutions Health and Hygiene (egészség és higiénia) termékcsaládja alkalmas erre is.

Álmennyezet kiemelt higiéniai igényekre

 

Ipari üzemek kiemelt higiéniai követelményekkel

Az A2-s1, d0 tűzvédelmi besorolású termékek az EN 13501-1 szabványnak megfelelően nem éghetők, így megfelelnek a kórházak, tisztaterek, gondozó otthonok, óvodák és az élelmiszerfeldolgozó-ipari létesítmények szigorú előírásainak is. A Knauf Ceiling Solutions Health and Hygiene (egészség és higiénia) termékcsaládja a legjobb beltéri klímatanúsítványokkal rendelkezik: ez a VOC A+, Formaldehid (E1) és Indoor Air Comfort Gold akkreditáció. A speciális bevonattal ellátott álmennyezeti lapok gátolják a baktériumok és a gombák szaporodását a különböző felületeken, így magán az élelmiszeren is. A fogyasztásra kínált termékek minőségének megőrzésén túl remek akusztikai jellemzőik és kiváló fényvisszaverődési tulajdonságuk olyan munkahelyi környezetet eredményez, ami nap mint nap biztosítja az ott dolgozók jóllétét.

További információk itt >> 

(x)

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog