2024. május 03.

Extra fehér álmennyezet a legjobb akusztikával

Extra fehér álmennyezet a legjobb akusztikával

Európa-szerte népszerû az új álmennyezeti termékvonal, az ADAGIO, amely fehér színével az eleganciát egyesíti a ma igényei szerinti legmagasabb akusztikai paraméterekkel. Mindez a beépítést és a minõségi megjelenést támogató kialakítással párosulva a legváltozatosabb alkalmazási területek valóban prémium álmennyezeti megoldásává teszi ezt az innovatív anyagot. Ismerje meg a Knauf Ceiling Solutions ADAGIO termékcsaládját és biztos azonnal lesz ötlete, hol alkalmazza elõször!

Különleges építészeti megoldások megvalósítására alkalmas álmennyezeti szigetek, vagy belógatott vertikális lamellás álmennyezeti lemezek, egészségügyi intézmények, tisztaterek kialakítását szolgáló vagy éppen kiemelt akusztikai igények kielégítésére alkalmas álmennyezeti lapok – számtalan területre kínálja a legkülönbözõbb termékváltozatait a Knauf Ceiling Solutions.

A mindennapi és akár speciális elvárásokra tervezett anyagok körét teszi teljessé az elõnyök sorát egyesítõ, ásványi alapanyagú, prémium minõségû ADAGIO termékcsalád. Ez méreteivel, élkiképzéseivel és beépítési lehetõségeivel (látszóbordás, félig rejtett, rejtett) az építészeti kialakításhoz kreatív szabadságot nyújt, a kivitelezõk munkáját könnyíti, a megrendelõ számára pedig esztétikus, egészséges, környezetkímélõ és gazdaságos végeredményt kínál.

Extra fehér álmennyezet a legjobb akusztikával

 

Fenntarthatóság, higiénia és komfortérzet

A beltéri alkalmazásra szolgáló sima, fényes fehér álmennyezeti panel eleganciája és mûszaki paraméterei olyan környezetet teremtenek, amely a természetes fény minél jobb kihasználását segíti elõ vagy éppen a higiéniát szolgálja. Erre jó példa a speciális környezetben, például tisztaterekben történõ alkalmazás, amihez az ADAGIO tisztatér-teljesítmény minõsítéssel (ISO 4) rendelkezik.

A termékcsalád kialakításánál alapvetõ elv volt, hogy az messzemenõkig megfeleljen az élet minden területén egyre fontosabb fenntarthatósági követelményeknek is.

Extra fehér álmennyezet a legjobb akusztikával

 

A természetes fény maximalizálása

Az ADAGIO sima, fényes fehér felülete kiváló fényvisszaverõ képességgel (88%) és alacsony fényességgel rendelkezik, így a tiszta, homogén fehér felületi struktúra olyan modern terek létrehozását teszi lehetõvé, amelyek hozzájárulnak használóik komfortérzetéhez és teljesítményéhez. A fényvisszaverõ képesség csökkenti a mesterséges világítás szükségességét, ami potenciális energiamegtakarítást eredményez, enyhíti a szem megerõltetését és javítja a vizuális kényelmet.

Extra fehér álmennyezet a legjobb akusztikával

 

Felületkezelt élek a megjelenésért

Az ADAGIO alkalmazási elõnye, hogy az alacsony, akár PM1-es légáteresztõ képességû (szûrõhatás nélküli) teljesítménye tartósan világos mennyezetet biztosít. A kivitelezés során kínált elõnye pedig az a megerõsített karcálló felület és a vákuumfestett élek, amelyek csökkentik a szállítás és a beépítés során keletkezõ sérülések kockázatát, egyszerû szerelést, beépítés után pedig könnyû tisztítást, minimális karbantartás mellett hosszú élettartamot tesznek lehetõvé.

 

Kiemelt akusztikai paraméterek – funkciók szerint

Az ADAGIO Acoustic+ a jó hangelnyelést és a hangcsillapítást ötvözi (értékek: 0,65 αw és 39 dB), így megfelelõ választás tárgyalókba, várótermekbe vagy folyosókra. Az ADAGIO Alpha+ a legmagasabb hangelnyelési értékkel (αw = 1,00) tökéletes választás a zajszint csökkentésére és a koncentráció javítására nyitott terekben. Az ADAGIO dB+ kiváló hangcsillapítást kínál (41 dB-43 dB), így a különbözõ helyiségek használói nem zavarják egymást. Kisebb helyiségekben az ADAGIO HD+ érezhetõ zajcsökkentést biztosít, 19, 30 és 35 mm vastag lapjaival.

 

Nemzetközileg elismert szabványok szerint tanúsított álmennyezet

A teljes ADAGIO termékcsalád olyan nemzetközileg elismert tanúsítványokkal rendelkezik, mint az A+ VOC-kibocsátási osztály, az Indoor Air Comfort Gold és a finn M1 minõsítés. Ezek a szabványok bizonyítják, hogy az ADAGIO pozitívan járul hozzá a beltéri levegõminõség optimalizálásához. A mennyezeti lapok akár 59,6%-ban (ADAGIO Alpha+) újrahasznosított anyagból állnak, és megfelelnek a Cradle to Cradle Certified® Bronze és a német „Kék Angyal” szigorú fenntarthatósági szabványoknak.

Az ADAGIO magas mûszaki teljesítményû, hosszú élettartamú, gyorsan és egyszerûen beépíthetõ mennyezeti lap, amely a legmagasabb minõségi követelményeket is kielégíti.

 

https://www.knaufceilingsolutions.com/hu/blog/erjen-el-mindent-es-meg-toebbet-is-az-uj-adagio-val/?utm_source=epitesi+megoldasok&utm_medium=PR&utm_campaign=BC+%7C+epitesimegoldasok+%7C+adagio

 

(x)

hírlevél-feliratkozás

épjog