Deceuninck

 

2023. június 15.

Ásványgyapot természetes ligninalapú kötőanyaggal

Ásványgyapot természetes ligninalapú kötőanyaggal

Nem újdonság, hogy az Ursa vállalat által gyártott szálas ásványgyapotok kiváló szigetelő képességgel rendelkeznek, tartósak és környezetbarátok. Mi emeli ki most az új Ursa Lignin szigetelőanyagokat még inkább a többi hasonló termék közül? Az egészség kulcsfontosságú tényező a rohanó 21. században, és az új Ursa Lignin technológia mérföldkő, amely új dimenziót nyit a minőségi fenntartható szigetelések választékában.

Az üveggyapot kicsit hasonlít a vattacukorhoz, még a gyártástechnológiájában is: az üveghulladékot megolvasztják és speciális centrifuga segítségével finom üvegszálakat húznak belőle. Az egyetlen különbség, hogy a szálak önmaguktól nem képesek összetapadni; ragasztóanyagra van szükség az eredendően törékeny üvegszálak stabilizálásához. Célkitűzés a fenntarthatóság érdekében, hogy ez a kötőanyag a lehető legtermészetesebb anyagból készüljön, és ennek érdekében folyamatos termékfejlesztésre van szükség.

A lignin természetes polimer, a növényekben található anyag. Többek között arra szolgál, hogy összetartsa a növényekben a szálakat, szilárdságot és stabilitást adva nekik. A lignin a természet egyik igazi csodája: víztaszító, ellenáll az UV-sugárzásnak, de a baktériumoknak és gombáknak is. Ismerhetjük a papíripar melléktermékeként, és ligninalapú gyanta is készíthető belőle. A lignin a természetben található olyan megújuló nyersanyag, melyből nagy mennyiség nyerhető ökológiai lábnyomunk növelése nélkül.

Ásványgyapot természetes ligninalapú kötőanyaggal

 

Egészséges alternatíva

Az Ursa Lignin technológia lehetővé teszi, hogy az Ursa ásványgyapot termékek korábbi kötőanyagát természetes lignin-alapú kötőanyaggal helyettesítsük, és ezzel tovább növeljük környezetbarát, egészségbarát mivoltukat. Érdemes közelről megvizsgálni azt is, milyen további előnyös tulajdonságokat kölcsönöz a lignin kötőanyag a szálas üveggyapotoknak.

Az Ursa Lignin technológia alkalmazásával készült szálas anyagok puha tapintásúak, mint a vatta. A természetes, halványbarna színű gyapotszálaknak nincs kiporzásuk sem. Ez beépítésüket is maximálisan felhasználóbaráttá teszi, ezért okkal válnak nemcsak a háztulajdonosok, de a kivitelezők kedvencévé is. Ezek a szigetelőpaplanok a fák illatát hordozzák. Ugyanolyan időtállók és ellenállnak a rájuk ható fizikai és kémiai hatásoknak, mint az erős törzsű hatalmas faóriások az időjárás viszontagságainak. Az első Ursa Lignin technológiával készült szigetelőanyagok az Ursa SF 34 Lignin és az Ursa SF 32 Lignin ásványgyapotok.

Ásványgyapot természetes ligninalapú kötőanyaggal

A természet olyan örökség, amit mi is hátrahagyunk a következő nemzedéknek – az Ursa Lignin technológiával, természetes és újrahasznosított anyagokból készült termékek mindegyike messzemenően egészséges és fenntartható választás.

hírlevél-feliratkozás

épjog