2017. november 20.

Baumit Alpha 2000 önterülő esztrich

Baumit Alpha 2000 önterülő esztrich

A Baumit Alpha 2000 előkevert, gipsz kötőanyagú esztrich, amely csúsztatott-, úsztatott-, illetve kötőesztrich készítésére egyaránt alkalmas. A termék használata esetén az aljzatkiegyenlítő réteg elhagyható, önterülő tulajdonsága miatt a munkavégzés egyszerűbbé és gyorsabbá válik.

Gépi feldolgozás

A Baumit Alpha 2000 önterülő esztrich zsákos és silós kiszerelésben kapható. A silós kiszerelés és a silóra szerelt keverő- és habarcsszivattyú a gépi bedolgozást segíti elő, amihez nincs szükség külön kezelő személyzetre, a berendezés a telepítési helyétől maximum 100 m-re (függőleges, vízszintes vagy átlós irányba) tudja a friss esztrichet továbbítani.

 

Előkészítő munkák

Az esztrich felhordását a hangszigetelő lemezek, peremszigetelő sávok elhelyezése, valamint az elválasztó fólia lefektetése előzi meg.

 

Konzisztenciaellenőrzés – terülésmérés – öntés

Az anyag konzisztenciáját a keverővíz hozzáadása után feltétlenül ellenőrizni kell, hiszen az állaga csupán abban az esetben megfelelő, ha szabványos, 1,3 literes terülésmérő edényben mérve a terülési érték 38-42 cm közé esik. A szükséges anyagvastagság hagyományos szintező lábakkal vagy lézeres szintezővel állítható be.

 

Légbuborékok eltávolítása

Az esztrichben keletkező légbuborékok eltávolítása keretes egyengető szerszámmal történik. A felület elegyengetését két, egymásra merőleges irányban kell elvégezni.

 

Az elkészült felület

A kész esztrich-réteget a felhordást követő 24 órán belül óvni kell az erős napsugárzástól és a huzattól; a felület ezután már járható, 3 nap múlva terhelhető, illetve egy hét elteltével a padlófűtés is beindítható. Amennyiben a karcolási próba során nem peregnek ki szilárd részek, az elkészült felület kellően szilárd.

 

További rétegek felhordása

A Baumit Alpha 2000 mind hideg-, mind melegburkolatok fogadására alkalmas.

 

Miért érdemes a Baumit Alpha 2000-et választani?

A Baumit Alpha 2000 használata esetén nincs szükség semmiféle utókezelésre, tehát nem kell a kész felületet locsolni sem. A termékkel akár 600 m²-es felület is önthető dilatáció nélkül. Nem zsugorodik, nincs repedésveszély, ezáltal a felület egyenletes, tartós és sima lesz. Padlófűtésnél a hőátadás 30 százalékkal hatékonyabb, mint hagyományos esztrichek alkalmazásakor.

 

A Baumit Alpha 2000 alkalmazásáról készült videó itt tekinthető meg:

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog