2022. március 10.

Új termékekkel és megoldásokkal bővült a Baumit felújító vakolatrendszere

Új termékekkel és megoldásokkal bővült a Baumit felújító vakolatrendszere

A Baumit Kft. immár harminc éve gyártja és forgalmazza a jól ismert Sanova termékcsaládot. A rendszerhez tartozó felületelőkészítő (SanovaVorspritzer), a különféle alap- (Sanova W, S, Puffer), simító- és finomvakolatok (SanovaFine), valamint a rendszerhez tartozó kiegészítők a nedves és sóterhelt falak felújítására kínálnak ideális megoldást.

Ezek a vakolatok megakadályozzák a nedvesség homlokzatra jutását (hiszen az a vakolat belsejében elpárolog), és meggátolják a károsító sók felszínre jutását. A megfelelő rendszer az adott épület konkrét só- és nedvességtartalmának függvényében választható ki. A Sanova rendszerek egy része (Sanova MonoTrass, W) WTA minősítéssel rendelkezik.

A felújításokhoz tartozó másik termékcsalád a hagyományos vakolatjavítás anyagait tartalmazza. A legfontosabb termék egy szálerősített kültéri tapasz (MultiWhite), mely üvegszövet beágyazására is alkalmas. A rendszer számos olyan kiegészítőt és speciális anyagot kínál, melyek segítségével a kisebb és nagyobb repedések, a málló, porló felületek, a könnyen leváló részek, valamint az alga és gomba okozta szennyeződések egyszerűen és gyorsan javíthatók.

Új termékekkel és megoldásokkal bővült a Baumit felújító vakolatrendszere

A harmadik – egyben legújabb – termékcsalád kimondottan az olyan műemlék épületek felújításához lett kifejlesztve, ahol a hatósági előírások szerint cementszegény vagy cementmentes anyagok használata szükséges. Ilyen esetekben a legjobb megoldást a Baumit NHL (Natur Hydraulic Lime) termékek nyújtják, melyek kötőanyaga a tiszta, természetes, hidraulikus mész, és a vakolatrendszereknél szokásos valamennyi terméket (előfröcskölő, kézi és gépi alapvakolat, simítóvakolat, glett, alapozó és festék) tartalmazzák. Természetes kövek falazásához, vagy az ilyen falazatok javításához ugyancsak cementmentes alternatívát kínálnak a trassz kötőanyagú falazóhabarcsok (Sanova Trass HM30/50).

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog