2015. szeptember 25.

Gazdaságos építkezés hőszigetelt szendvicspaneles burkolattal

Gazdaságos építkezés hőszigetelt szendvicspaneles burkolattal

Az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról és tanúsításáról, a követelményértékekről szóló – fokozatosan szigorodó – hatályos rendeletek és módosítások között nem egyszerű eligazodni még a szakembereknek sem, nemhogy a témában általában kevésbé jártas építtetőknek.

Az épületek energetikai teljesítményét, energiamérlegét nagyon sok tényező befolyásolja, és egyik legfontosabb jellemzője a hőenergia-veszteség. Esettanulmányok és mérések alapján elmondható, hogy a különféle típusú épületeknél a hőenergia-veszteség közel hasonló arányban oszlik meg. A külső térelhatároló födém és a külső fal együttes részesedése a teljes hőveszteség 50-60 százalékát teszi ki, így belátható, hogy e felületszerkezetek jelentős befolyással vannak a teljes épület energetikai mutatóira. A nem megfelelően hőszigetelt tető- és falszerkezettel rendelkező épületnek nagyok a tényleges hőveszteségei, aminek következményeként a belső felületek nedvesednek, illetve gyakran párakicsapódás jelentkezik. Ezek a veszélyforrások, kockázati tényezők mindenképpen károsan befolyásolják az épületek rendeltetését, használhatóságát, legyen szó akár emberi tartózkodásról, ipari termelésről vagy éppen mezőgazdasági tevékenységről, mint az állattartás, terménytárolás vagy élelmiszer-feldolgozás.

Gazdaságos építkezés hőszigetelt szendvicspaneles burkolattal

 

Szendvicspanel – ideálisan hőszigetelt tető- és falburkolati megoldások

A kétoldali fémfegyverzettel és közöttük elhelyezkedő hőszigetelő maggal rendelkező, előregyártott szendvicspanelek kiváló megoldást nyújtanak a külső térelhatároló épületszerkezetek gyors, gazdaságos és műszakilag optimális kivitelezésére. A fejlett gyártástechnológia alapján, homogén magas minőségben előállított szendvicspanelek ötvözik a nagyszilárdságú és tartós acéllemezek, valamint a jó hőtechnikai jellemzőkkel és kis testsűrűséggel rendelkező kitöltő magok előnyeit. A szendvicspanelek ennek köszönhetően számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, mint a magas teherbírás, aminek köszönhetően könnyedén lehet áthidalni nagy fesztávolságokat, vagy a kitűnő hőszigetelő képesség, amellyel könnyedén lehet teljesíteni a vonatkozó előírásokat. Továbbá fontos kiemelni a rendkívül gyors, időjárástól független szerelhetőséget, kivitelezhetőséget.

Gazdaságos építkezés hőszigetelt szendvicspaneles burkolattal

A panelek hőszigetelő magjaként a funkciótól, illetve a vonatkozó előírásoktól és elvárásoktól függően különböző töltettípusok állnak rendelkezésre. Az egyes típusoknak mind-mind megvannak az előnyös, kedvező műszaki tulajdonságai. Míg egy habosított hőszigeteléssel rendelkező szendvicspanel jobb hőszigetelő képességgel rendelkezik, addig egy kőzetgyapotos vagy üveggyapotos töltetű panel a tűzállóság vagy az akusztika területén mutat kiemelkedő teljesítményt.

 

Komplett csarnoképületek hőszigetelt szendvicspaneles burkolattal

Természetesen egy épület esetén nem csak a burkolati termékek minősége és műszaki jellemzői azok, amik meghatározzák a teljes csarnok energetikáját vagy egyéb paramétereit. A végső megoldásnál ugyanolyan súllyal szerepel a megfelelő vázszerkezet vagy a rendszerbe illeszkedő kiegészítők, és legalább ugyanilyen, ha nem fontosabb a kivitelezés színvonala is, hiszen a legmagasabb minőséget képviselő termékek sem tudják ellátni szerepüket, ha a kivitelezéskor nem rendeltetésszerűen építik be azokat.

Gazdaságos építkezés hőszigetelt szendvicspaneles burkolattal

A Metecno csoport 1961 óta globális szinten a szendvicspanel-gyártás piacvezető vállalata. A világ 15 országában működtet gyártóegységeket, és éves szinten 20 millió négyzetméter tető- és falburkolatot állít elő. A Swedsteel-Metecno a csoport tagjaként könnyűszerkezetes acél építőipari termékeket és rendszereket kínál magas minőségben, széleskörű műszaki támogatással.

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog