cemix

2010. április 13.

Poliuretán lemezek magas-, lapos- és kis hajlásszögű tetőkhöz

Poliuretán lemezek magas-, lapos- és kis hajlásszögű tetőkhöz

Milyen hőszigetelést célszerű alkalmazni a sok fedélhajlással és kiálló tetőablakkal készülő tetőkön? Hogyan lehet kis hajlásszögű tetőt, vagy könnyűszerkezetű lapostetőt gazdaságosan és tűzbiztosan hőszigetelni? Hatékony eszközök akár speciális tető-hőszigetelési feladatokra.

A Puren GmbH poliuretán keményhabból készülő hőszigetelő lemezeket és rendszereket kínál, melyek új építésekhez és felújításokhoz, alacsony energiafogyasztású épületek, vagy akár passzívházak kialakításához egyaránt alkalmazhatók. A cég termékválasztékában találhatók magas- és lapostetők, felső emeleti födémek és padlózatok, pincefödémek, valamint homlokzatok hőszigetelésére alkalmas termékek.

Poliuretán lemezek magas-, lapos- és kis hajlásszögű tetőkhöz

 

Szarufa feletti többfunkciós szigetelés

Fokozott hang- és tűzvédelmi elvárások esetén a szarufák feletti hőhídmentes, teljes felületű hőszigetelésre nyújt megoldást a Puren PavaPlus. A 0,28 W/m²K hőátbocsátási tényezővel rendelkező PIR tető-hőszigetelő rendszer Rw=44 dB hangszigetelési értékével kimagasló hang- és hővédelmet, 19 mm-es deszkázással pedig fokozott tűzvédelemi elvárásokat is teljesít. 110 mm-es szerkezettel (80 mm PIR és 30 mm Pavatex farost lemez) már U=0,26 W/m²K hőátbocsátási érték érhető el. A páraáteresztő alátétfóliával kasírozva készülő PavaPlus a fektetését követően azonnal kiváló szél- és esővédelmet nyújt.

 

Kis hajlásszögű tetők hatékony szigetelése

A Puren PUR Unterdach esőálló hőszigetelő rendszerrel már tizenkét fokos hajlásszögű tetők is gyorsan és hatékonyan szigetelhetők. A bonyolult, fedélhajlásokkal és élgerincekkel kialakított tetőszerkezetek minimális hulladékképződéssel történő hőszigeteléséhez a Puren Protect 024 hőszigetelő rendszer ajánlható, amely alátétfóliával vagy a nélkül is rendelhető.

Poliuretán lemezek magas-, lapos- és kis hajlásszögű tetőkhöz

 

Látható gerendázatú födémmel kialakított tetőterek hőszigetelésére a Puren DekoSil kínál hatékony hővédelmet: a 0,24 W/ m²K hőátbocsátási tényezőjű hőszigetelő lapok alsó oldala – a belső tér előkészített borításaként – szilikátlemezzel kasírozott, így a DekoSil hőszigetelő rendszer fektetésével kész is a tető belső alapfelülete, mely vakolható, illetve tapétázható.

 

Tetőszerkezetek utólagos hőszigetelése

Amennyiben a szarufák között már van hőszigetelés, azonban a hővédelem nem felel meg az elvárásoknak, úgy a Puren Plusszal a tetőszerkezet hőszigetelő képessége több mint a duplájára növelhető. A kisegítő borításként is alkalmas, páraáteresztő alátétfóliával kasírozott Puren Plus hőszigetelő rendszer a szarufák közötti bármilyen fajtájú hőszigeteléssel kombinálható.

Poliuretán lemezek magas-, lapos- és kis hajlásszögű tetőkhöz

 

A Puren Dämmschalung alapszigetelésként történő használatakor nincs szükség deszkázatra és alátétfóliára: ez az innovatív hőszigetelő rendszer egyben kínálja az alátétfóliát, a deszkázatot és a hatékony hőszigetelést. A Puren Plushoz hasonlóan a Puren Dämmschalung is többszörösére javítja a tetőszerkezet U-értékét, és a szarufák közötti hőszigetelés minden fajtájával kombinálható.

Szarufák alatti hőhídmentes, teljes felületű hőszigeteléshez a Puren UKD nyújt megoldást. A 0,24 W/ m²K hőátbocsátási tényezőjű hőszigetelő rendszer integrált tartószerkezettel rendelkezik, így a hatékony hőszigetelés és a tartószerkezet egyetlen munkafázisban, gyorsan és helytakarékosan felszerelhető. A Puren UKD rendszer kiválóan alkalmas pincefödémek megbízható hőszigetelésére is.

 

Rövid építési idő és egyszerű kezelés

A Puren tető-hőszigetelő lemezei és rendszerei speciális, csaphornyos és lépcsőhornyos élképzésüknek köszönhetően ésszerűen és egyszerűen fektethetők. A hőszigetelő elemek összecsúsztatásával zárt, hőhídmentes szigetelőréteg hozható létre. A Puren hőszigetelő rendszerei alátétfóliával kasírozva, igény esetén körkörös öntapadó réteggel is bevonva, már a fektetést követően gondoskodnak a szél- és esőállóságról. A szakszerű kiegészítők garantálják a rendszerbiztonságot és a gazdaságosságot.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog