2010. szeptember 13.

Tűzgátló ajtók fából...?

Tűzgátló ajtók fából...?

Az Optima Forma egyedi technológiát kínál az acél tűzgátló ajtók megjelenítésére: az acélajtók burkolatára – speciális nyomtatási technikával készülő – Digital Decor bevonatok vihetők fel, melyek különféle árnyalatú faerezetű mintázatúak is lehetnek, lehetővé téve ezzel, hogy a tűzgátló ajtók megjelenése igazodjon a belső ajtókéhoz.

A szigorodó, illetve egyre szigorúbban vett tűzvédelmi előírásoknak megfelelő épületekben egyre több tűzgátló ajtószerkezet alkalmazására van szükség. A megrendelők jellemző igénye a magas műszaki és esztétikai érték mellett az alacsony árfekvésű megoldás, illetve a tűzgátló ajtók belső ajtókhoz igazodó megjelenése. Ám a belső ajtók általában fából készülnek, míg a hatályos jogszabályok gyakran nem éghető anyagú (A1-A2) vagy füstgátló nyílászárókat írnak elő.

Ez az ellentmondásos helyzet oldódott fel az Optima Forma által forgalmazott egyedi, új technológiával (NDD-Ninz Digital Decor), mellyel az acél tűzgátló ajtók fa kinézetűvé tehetők. E speciális nyomtatási technikával az acél tűzgátló ajtók burkolatára igény szerinti és árnyalatú faerezetű minta vihető fel. A színek a széles választékú gyártói színkatalógusból választhatók ki, de lehetőség van a többi ajtó színe és mintája alapján egyedi árnyalat rendelésére is. (A megfelelő változat a gyártóhoz elküldött minta alapján elkészített, acéllemezre nyomtatott színmintákból választhatók ki.)

 

Tűzgátló ajtók fából...?

 

A technológia a fautánzatok készítésén kívül egyéb dekorációs lehetőségekre is módot ad:

• megjeleníthető a cég logója, tevékenysége, amivel megtörhető, színesíthető a folyosók monotonitása;

• az ajtók elláthatók piktogrammal, a helyiségek funkcióját messziről jól láthatóan jelezve;

Tűzgátló ajtók fából...?

 

• egyedi elképzelések is megvalósíthatók, amihez választhatók képek a cég művészi képgalériájából, de digitális formában elküldött képek nyomtatására is kínálkozik lehetőség.

 

Tűzgátló ajtók fából...?

 

A Digital Decor felületű ajtók hőszigetelt betétszerkezettel ellátott és füstgátló kivitelben is legyárthatók. Rendelhetők egyedi méretekben, különféle biztonsági és kényelmi kiegészítőkkel, mint például:

• pánikzáras kivitelben;

• pánikrudas kivitelben;

• rozsdamentes acél kilincsgarnitúrával;

• hidraulikus ajtócsukóval;

• egyéb tűzvédelmi rendszerbe illeszkedő kiegészítőkkel.

A tűzgátló ajtók teljes körű dokumentációval rendelkeznek, mely magában foglalja az ÉMI által kiadott engedélyeket, valamint a megfelelőségi nyilatkozatokat és a beépítési utasításokat.

 

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

Kós Károly születésnapja, vagyis december 16-a lett a Magyar Építészet Napja

A köztársasági elnök is aláírta az állami építési beruházások rendjéről szóló, módosított törvényt

épjog