2010. szeptember 13.

Tûzgátló ajtók fából...?

Tûzgátló ajtók fából...?

Az Optima Forma egyedi technológiát kínál az acél tûzgátló ajtók megjelenítésére: az acélajtók burkolatára – speciális nyomtatási technikával készülõ – Digital Decor bevonatok vihetõk fel, melyek különféle árnyalatú faerezetû mintázatúak is lehetnek, lehetõvé téve ezzel, hogy a tûzgátló ajtók megjelenése igazodjon a belsõ ajtókéhoz.

A szigorodó, illetve egyre szigorúbban vett tûzvédelmi elõírásoknak megfelelõ épületekben egyre több tûzgátló ajtószerkezet alkalmazására van szükség. A megrendelõk jellemzõ igénye a magas mûszaki és esztétikai érték mellett az alacsony árfekvésû megoldás, illetve a tûzgátló ajtók belsõ ajtókhoz igazodó megjelenése. Ám a belsõ ajtók általában fából készülnek, míg a hatályos jogszabályok gyakran nem éghetõ anyagú (A1-A2) vagy füstgátló nyílászárókat írnak elõ.

Ez az ellentmondásos helyzet oldódott fel az Optima Forma által forgalmazott egyedi, új technológiával (NDD-Ninz Digital Decor), mellyel az acél tûzgátló ajtók fa kinézetûvé tehetõk. E speciális nyomtatási technikával az acél tûzgátló ajtók burkolatára igény szerinti és árnyalatú faerezetû minta vihetõ fel. A színek a széles választékú gyártói színkatalógusból választhatók ki, de lehetõség van a többi ajtó színe és mintája alapján egyedi árnyalat rendelésére is. (A megfelelõ változat a gyártóhoz elküldött minta alapján elkészített, acéllemezre nyomtatott színmintákból választhatók ki.)

 

Tûzgátló ajtók fából...?

 

A technológia a fautánzatok készítésén kívül egyéb dekorációs lehetõségekre is módot ad:

• megjeleníthetõ a cég logója, tevékenysége, amivel megtörhetõ, színesíthetõ a folyosók monotonitása;

• az ajtók elláthatók piktogrammal, a helyiségek funkcióját messzirõl jól láthatóan jelezve;

Tûzgátló ajtók fából...?

 

• egyedi elképzelések is megvalósíthatók, amihez választhatók képek a cég mûvészi képgalériájából, de digitális formában elküldött képek nyomtatására is kínálkozik lehetõség.

 

Tûzgátló ajtók fából...?

 

A Digital Decor felületû ajtók hõszigetelt betétszerkezettel ellátott és füstgátló kivitelben is legyárthatók. Rendelhetõk egyedi méretekben, különféle biztonsági és kényelmi kiegészítõkkel, mint például:

• pánikzáras kivitelben;

• pánikrudas kivitelben;

• rozsdamentes acél kilincsgarnitúrával;

• hidraulikus ajtócsukóval;

• egyéb tûzvédelmi rendszerbe illeszkedõ kiegészítõkkel.

A tûzgátló ajtók teljes körû dokumentációval rendelkeznek, mely magában foglalja az ÉMI által kiadott engedélyeket, valamint a megfelelõségi nyilatkozatokat és a beépítési utasításokat.

 

hrlevl-feliratkozs

épjog