autodesk

2013. április 30.

Kiforrott megoldások épített zuhanyzókhoz

Kiforrott megoldások épített zuhanyzókhoz

A HL Hutterer & Lechner GmbH két új megoldást kínál az épített zuhanyterek kialakításához: a mindössze 79 mm-es beépítési magasságú HL531 nemesacél résfolyóka, valamint a padlólefolyókhoz alkalmazható nemesacél szegélyű, burkolható HL3020 magasítóelem a maguk nemében egyedülálló kialakítások. 

 

Vágható építőelembe integrált nemesacél résfolyóka

Az előkészített lejtésű EPS elembe integrált, nemesacél látható részes résfolyóka a magas esztétikai igényt kielégítő rozsdamentes kategória Primus bűzzárási elvű képviselője. A 120 cm-es vágható kialakítás és a különleges Primus szifonbetét miatt egyedinek mondható réslefolyó 79 mm-es beépítési magasságával a szuperalacsony kategóriába sorolható, viszont 33 l/perces teljesítményével a jelentősebb vízelnyelési képességű rendszerek közé tartozik. A nemesacél folyóka Primus elvű szifonjának köszönhetően padlófűtés mellé is betervezhető, és a vákuum leszívó hatásának sem lesz kitéve, mivel szabványos Primus elvű bűzzára megvédi a környezet negatív hatásaitól.

Kiforrott megoldások épített zuhanyzókhoz

Kiforrott megoldások épített zuhanyzókhoz

Kiforrott megoldások épített zuhanyzókhoz

Kiforrott megoldások épített zuhanyzókhoz

 

Burkolható magasítóelem padlólefolyókhoz

A HL új fejlesztésű dizájneleme a padlólefolyókhoz alkalmazható nemesacél szegélyű, csempézhető magasítóelem. Tervezéskor fontos szempont, hogy a látható rész síkja legyen szintbe hozható a burkolat síkjával, ugyanakkor a burkolat alatti, kent szigeteléssel a lefolyó szigetelőkarimáját össze lehessen kötni. A becsempézhető lefolyólapot fogadó keret – természeténél fogva – igen magas építésű, ezért a lefolyótest kent szigetelés fogadására kialakított szigetelőkarimája jóval az aljzatbeton szintje alá kerül. Ez eddig problémát okozott a gyártóknak, nem is készült olyan lefolyó, mely mindkét feltételnek képes volt megfelelni, mert az eddig használt segédeszközökkel a szigetelés a szinteltérés miatt nem volt megoldható.

A HL3020 magasítóelemhez kifejlesztett speciális betonozó sablonnal ez a probléma megoldott, így a burkolható pontszerű lefolyók bátran tervezhetők épített zuhanyozókba, mert a kent szigetelésekkel történő összekapcsolásuk a szakmai követelményeknek megfelelően megoldható. Az ízléses megjelenésű lefolyóelem ellátható a Primus elven működő különleges, kettős működésű bűzzár-betéttel is. 

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Kötelező marad az energetikai tanúsítvány elkészíttetése eladás vagy bérbeadás esetén

Engedély nélkül építhetők a fagyvédelmi szélgépek (vagy csak az alapjuk)

A „Plázastop” előírásokat már egyes közlekedési létesítményeknél is alkalmazni kell

Új veszélyhelyzeti rendelkezések: közmeghallgatás személyesen megjelenő résztvevők nélkül

Kihirdették az új energetikai tanúsítványról és új energetikai szabályozásról szóló jogszabályokat

épjog