2012. szeptember 11.

Megbízható megoldások épített zuhanyozókhoz

Megbízható megoldások épített zuhanyozókhoz

A HL Hutterer & Lechner GmbH fejlesztői az utóbbi évtizedben jónéhány, csempézett zuhanyozó kialakítására alkalmas lefolyóelemet alkottak. Először létrehozták a HL52 hosszúkás padlólefolyót, valamint a HL50 nemesacél folyókák rendszerét, és a sor mostanra kibővült a 68 mm beépítési magasságú HL50FU és WU ultraalacsony változatokkal is.

E termékek – melyek európai tervezői és minőségi díjakat nyertek – után a következő nagy lépés a HL523N zuhanylap, mely lefolyóval és vágható alaplappal rendelkező komplett készlet épített zuhanyozó készítéséhez. A közvetlenül burkolható, vízszigetelt, 3 százalékos lejtéssel rendelkező laphoz tömítetten illeszkedik alulról a lefolyó. A 66 liter/perc teljesítményű, spirálozható szifonhoz hajfogó elem, állítható magasságú króm rácstartó és nemesacél rács is tartozik.


Megbízható megoldások épített zuhanyozókhoz
A HL530 zuhanyfolyóka-blokk beépítése: 1. hajlófuga 2. padlóburkolat 3. vízszigetelés 4. hordozóbeton 5. hajlaterősítő szalag 6. csillapító szalag 7. csemperagasztó


Minimalista dizájn jelentős műszaki tartalommal

2010-ben a HL egy merész húzással olyan folyókablokkot dobott piacra, melynek ároktestét expandált polisztirol alkotja, és amelybe egyik nagy teljesítményű szifonját integrálta. Ez a HL530 zuhanyfolyóka-blokk volt, mely 2010-ben azonnal el is hozta a neves Aqua Design díjat. 2012-re csatlakozott hozzá alacsonyabb beépítésű testvére, a HL530F is. Ezek a 115 mm és 85 mm magasságú zuhanyfolyóka megoldások méretre vághatók, és a kiszáradás esetén is bűzzáró Primus lefolyóval rendelkeznek, ami miatt padlófűtés mellett is megállják a helyüket. A vízgyűjtő árok teljes felülete csempézhető.

Megbízható megoldások épített zuhanyozókhoz
HL530 metszeti kép

Az ároktest kitűnően szigetelhető, látható része a burkolatszinthez állítható és elvezeti a szivárgóvizet is. A csempézhető lefolyólap és a szifonbetét szerszám nélkül kivehető és tisztítható, vízelvezetési teljesítményük pedig igen magas: a HL530F-nek 36 liter/perc, a HL530-nak 48 liter/perc. A termékek fejlesztésénél a kedvező ár is fontos szempont volt: a HL530 és HL530F típusok a rozsdamentes acél folyókák árának negyedéért, harmadáért beszerezhetők.

 

Megbízható megoldások épített zuhanyozókhoz
HL530F folyókablokk Primus szifonbetéttel

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo