autodesk

2015. április 23.

Páraáteresztő, hőszigetelt homlokzatok

Páraáteresztő, hőszigetelt homlokzatok

Tapasztalati tény és a meteorológusok prognózisa is az, hogy a jövőben Magyarországon az eddigieknél szélsőségesebb időjárással számolhatunk. Épületeink hőszigetelésének tehát egyre jelentősebb hőmérséklet-különbségek mellett kell kordában tartaniuk a hő természetes áramlását a melegebb területektől a hidegebb környezet felé.

A korszerű hőszigetelések legtöbbje polisztirol táblák alkalmazásával csökkenti ennek a fizikai folyamatnak a sebességét. A termékcsaládok közötti egyre fokozottabb verseny magával vonja az egyes rendszerelemek folyamatos fejlesztését és az innovatív megoldások megjelenését a piacon.

A vakolható homlokzati hőszigetelő rendszerek a következő fontosabb rendszerelemekből épülnek fel: maga a szigetelőanyag (ami általában polisztirol vagy ásványgyapot), a szigetelés rögzítése (ragasztás és mechanikai rögzítés), a felületerősítő réteg, valamint a vékonyvakolat.

Páraáteresztő, hőszigetelt homlokzatok

A Baumit Open rendszer biztosítja a szigetelés rögzítésében a praktikumot, a hőszigetelésben a hatékonyságot, a felületképzésben pedig az esztétikumot és a tartóságot.

A Baumit Open Hőszigetelő Lemezek perforálása gondoskodik a fokozott páraáteresztésről; a táblák páradiffúziós ellenállása megegyezik a vázkerámia falazóblokkok értékeivel. Anyaga lehet speciális grafitőrleménnyel javított polisztirol, melynek hővezetési tényezője a szokásos 0,04 W/mK helyett 0,034 W/mK, ugyanahhoz a „teljesítményhez” tehát kisebb szigetelésvastagság is elegendő. A rendszer befejező rétegeként a cég a Baumit NanoporTop vagy Baumit OpenTop vékonyvakolatot ajánlja. A nanotechnológiai kutatások és fejlesztések nyomán létrejött anyag páratlan előnyökkel rendelkezik. Az időjárás elemei, amelyek eddig a homlokzat ellenségeinek számítottak, azaz a szél, a csapadék és az UV sugárzás most hozzájárulnak ahhoz, hogy a korom, a por és egyéb, nem kívánatos részecskék leperegjenek a vakolatról. Ezzel a technológiával mindig megújuló, öntisztuló homlokzatot kapunk.

Páraáteresztő, hőszigetelt homlokzatok

Az Open rendszer alkalmazásával elérhető, hogy a lakótér klímája sokkal kellemesebb legyen, hogy a kevesebb fűtés, illetve nyáron a csekélyebb mértékű légkondicionálás okán rengeteg energiát és ezzel pénzt takarítsunk meg. Jobban kihasználjuk a falazat hőtároló képességét, megvédjük a szerkezetet az időjárás hatásaitól és a nagy hőingadozásoktól.

A Nanopor Vakolat pedig nem csupán szép, de tartós homlokzati felületet képez. Az Open rendszerben megtestesülő tudományos innováció, több évtizedes gyártási tapasztalat és kreatív megoldások szolgálják mindazokat, akik házuk hőszigetelését a Baumitra bízzák.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Kötelező marad az energetikai tanúsítvány elkészíttetése eladás vagy bérbeadás esetén

Engedély nélkül építhetők a fagyvédelmi szélgépek (vagy csak az alapjuk)

A „Plázastop” előírásokat már egyes közlekedési létesítményeknél is alkalmazni kell

Új veszélyhelyzeti rendelkezések: közmeghallgatás személyesen megjelenő résztvevők nélkül

Kihirdették az új energetikai tanúsítványról és új energetikai szabályozásról szóló jogszabályokat

épjog