2014. december 15.

Új kõzetgyapot homlokzati hõszigetelõ rendszer

Új kõzetgyapot homlokzati hõszigetelõ rendszer

A ROCKWOOL eddig a hõszigetelõ anyagok szakértõjeként volt ismert, most azonban továbbléptünk: megalkottuk az Ecorock FF homlokzati hõszigetelõ rendszert. Az eddig megszokott magas minõséget ezzel a hõszigetelõ rendszer minden összetevõjére kiterjesztettük.

Az Ecorock FF homlokzati rendszer használata a fûtésszámlák érezhetõ csökkentésén túl tûzvédelmet, kellemes belsõ klímát, valamint a vakolatszínek széles választékát is kínálja – bármilyen homlokzatról is legyen szó. A rendszer abban is egyedülálló a piacon, hogy mind a vakolati rendszert, mind pedig a hõszigetelést ugyanaz a cég gyártja, forgalmazza, gyártói garanciát is vállalva a rendszergarancián felül.

 

Új építésekhez és felújításokhoz

A ROCKWOOL Ecorock FF rendszerrel könnyen megoldható a homlokzatok hõszigetelése, akár új építésekrõl, akár régebbi épületek felújításáról legyen szó. Az Ecorock FF hõszigetelõ rendszer alapját a kõzetgyapot lemezek (Frontrock Max E kétrétegû hõszigetelõ termék) alkotják, melyeket a kínálatunkban található további rendszerelemek egészítenek ki. A rendszer szilikon és szilikát vékonyvakolatok széles választékában, több mint 200-féle színben érhetõ el. Felhasználható beton-, pórusbeton falakon, égetett kerámia falazóelemeken, vályogfalakon, szárazépítõ lemezeken is.

A tervezõk, mivel tudják, hogy a különbözõ homlokzati hõszigetelõ rendszerek legfontosabb eleme maga a hõszigetelõ anyag, választásuk során kiemelt figyelmet fordítanak erre, s konkrét terméknévvel adják meg azt terveiken. A hazai piacon már ismert és széles körben alkalmazott hõszigetelõ anyagra, a ROCKWOOL által forgalmazott – és egyedüli magyarországi kõzetgyapotgyártóként gyártott – Frontrock Max E homlokzati kõzetgyapot lemezre épülõ, szintén magas minõségû elemekkel kiegészített homlokzati hõszigetelõ rendszer tökéletes választás minden homlokzathoz.

Új kõzetgyapot homlokzati hõszigetelõ rendszer

A ROCKWOOL által biztosított rendszergarancia azt jelenti, hogy a rendszer elemeinek maximális kompatibilitására, összhangjára, továbbá a rendszer magját alkotó Frontrock Max E inhomogén homlokzati hõszigetelõ termék hõ- és hangszigetelõ, mechanikai, páraáteresztõ és tûzvédelmi tulajdonságainak kiemelésére helyeztük a hangsúlyt. A ROCKWOOL homlokzati hõszigetelõ rendszerében ugyanis nem csereszabatos rendszerelemeket találnak a végfelhasználók, hanem szigorú vizsgálatokkal kiválasztott és ellenõrzött, kötött alkotóelemeket (például rendszerragasztó, üvegszövet háló, mechanikai rögzítõelemek, vékonyvakolatok), melyek tel jes mértékben megfelelnek az Európai Mûszaki Engedélyben leírtaknak (ETA-12/0044), valamint a hazai elõírásoknak. Ezek a rendszerelemek kifejezetten kõzetgyapot hõszigetelõ maggal rendelkezõ homlokzati rendszerhez lettek kialakítva.

A ROCKWOOL homlokzati rendszer további jellemzõje, hogy tûzvédelmi szempontból korlátozás nélkül beépíthetõ, illetve alkalmazása kifejezetten ajánlott tûzgátló szerkezeteken.

 

A rendszer magja

A ROCKWOOL mint hazai és világviszonylatban is piacvezetõ kõzetgyapot hõszigetelõanyag-gyártó cég – mely a kõzetgyapot hõszigetelések szakértõjeként ismert – több évtizede fejleszti, tökéletesíti hõszigetelõ termékeit, melynek egyik eredménye a homlokzaton alkalmazható, kétrétegû Frontrock Max E kõzetgyapot hõszigetelõ lemez.

A Frontrock Max E nem hagyományos kõzetgyapot lemez, hanem kétrétegû, azaz inhomogén testsûrûségû termék, ami kisebb önsúlyt eredményez, emellett kiváló hõszigetelõ képességû (λ=0,036 W/mK), nagyon jó mechanikai, akusztikai, páraáteresztõ tulajdonságokkal bír, és mivel nem éghetõ, nem füstöl, homlokzati tûzterjedés szempontjából is védelmet nyújt az épületnek. A Frontrock Max E kõzetgyapot lemez felsõ, körülbelül 20 mm vastag rétege tömörebb, ami különösen magas pontszerû terhelhetõséget eredményez (Fp≥250 N!), azaz a homlokzatot ellenállóbbá teszi a külsõ mechanikai hatásokkal szemben. Az alsó, vastagabb réteg pedig elég rugalmas ahhoz, hogy alkalmazkodjon az esetleges felületi egyenlõtlenségekhez.

 

A ROCKWOOL termékek általában

A ROCKWOOL termékeinek alapanyaga természetes bazaltkõ, ennek köszönhetõen környezetbarát termék, kiemelkedõen tartós, nem zsugorodik, nincs hõmozgása és kellemes belsõ lakóklímát eredményez. Rovarok, rágcsálók, hangyák nem károsítják, madarak nem kezdik ki, és bármilyen más építõanyaggal összeépíthetõ.

A kiemelkedõen magas mûszaki paraméterekhez igazodó versenyképes ár, társulva a kõzetgyapot hosszú élettartamával – mely az épület élettartamával is megegyezhet – tökéletes választássá és megtérülõ befektetésé teszi rendszerünket a végfelhasználók számára, és biztonságos választássá még a tervezõk számára is, mivel a termékeink tûzvédelmi szempontból korlátozás nélkül beépíthetõk.

 

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog