2014. december 15.

Új kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő rendszer

Új kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő rendszer

A ROCKWOOL eddig a hőszigetelő anyagok szakértőjeként volt ismert, most azonban továbbléptünk: megalkottuk az Ecorock FF homlokzati hőszigetelő rendszert. Az eddig megszokott magas minőséget ezzel a hőszigetelő rendszer minden összetevőjére kiterjesztettük.

Az Ecorock FF homlokzati rendszer használata a fűtésszámlák érezhető csökkentésén túl tűzvédelmet, kellemes belső klímát, valamint a vakolatszínek széles választékát is kínálja – bármilyen homlokzatról is legyen szó. A rendszer abban is egyedülálló a piacon, hogy mind a vakolati rendszert, mind pedig a hőszigetelést ugyanaz a cég gyártja, forgalmazza, gyártói garanciát is vállalva a rendszergarancián felül.

 

Új építésekhez és felújításokhoz

A ROCKWOOL Ecorock FF rendszerrel könnyen megoldható a homlokzatok hőszigetelése, akár új építésekről, akár régebbi épületek felújításáról legyen szó. Az Ecorock FF hőszigetelő rendszer alapját a kőzetgyapot lemezek (Frontrock Max E kétrétegű hőszigetelő termék) alkotják, melyeket a kínálatunkban található további rendszerelemek egészítenek ki. A rendszer szilikon és szilikát vékonyvakolatok széles választékában, több mint 200-féle színben érhető el. Felhasználható beton-, pórusbeton falakon, égetett kerámia falazóelemeken, vályogfalakon, szárazépítő lemezeken is.

A tervezők, mivel tudják, hogy a különböző homlokzati hőszigetelő rendszerek legfontosabb eleme maga a hőszigetelő anyag, választásuk során kiemelt figyelmet fordítanak erre, s konkrét terméknévvel adják meg azt terveiken. A hazai piacon már ismert és széles körben alkalmazott hőszigetelő anyagra, a ROCKWOOL által forgalmazott – és egyedüli magyarországi kőzetgyapotgyártóként gyártott – Frontrock Max E homlokzati kőzetgyapot lemezre épülő, szintén magas minőségű elemekkel kiegészített homlokzati hőszigetelő rendszer tökéletes választás minden homlokzathoz.

Új kőzetgyapot homlokzati hőszigetelő rendszer

A ROCKWOOL által biztosított rendszergarancia azt jelenti, hogy a rendszer elemeinek maximális kompatibilitására, összhangjára, továbbá a rendszer magját alkotó Frontrock Max E inhomogén homlokzati hőszigetelő termék hő- és hangszigetelő, mechanikai, páraáteresztő és tűzvédelmi tulajdonságainak kiemelésére helyeztük a hangsúlyt. A ROCKWOOL homlokzati hőszigetelő rendszerében ugyanis nem csereszabatos rendszerelemeket találnak a végfelhasználók, hanem szigorú vizsgálatokkal kiválasztott és ellenőrzött, kötött alkotóelemeket (például rendszerragasztó, üvegszövet háló, mechanikai rögzítőelemek, vékonyvakolatok), melyek tel jes mértékben megfelelnek az Európai Műszaki Engedélyben leírtaknak (ETA-12/0044), valamint a hazai előírásoknak. Ezek a rendszerelemek kifejezetten kőzetgyapot hőszigetelő maggal rendelkező homlokzati rendszerhez lettek kialakítva.

A ROCKWOOL homlokzati rendszer további jellemzője, hogy tűzvédelmi szempontból korlátozás nélkül beépíthető, illetve alkalmazása kifejezetten ajánlott tűzgátló szerkezeteken.

 

A rendszer magja

A ROCKWOOL mint hazai és világviszonylatban is piacvezető kőzetgyapot hőszigetelőanyag-gyártó cég – mely a kőzetgyapot hőszigetelések szakértőjeként ismert – több évtizede fejleszti, tökéletesíti hőszigetelő termékeit, melynek egyik eredménye a homlokzaton alkalmazható, kétrétegű Frontrock Max E kőzetgyapot hőszigetelő lemez.

A Frontrock Max E nem hagyományos kőzetgyapot lemez, hanem kétrétegű, azaz inhomogén testsűrűségű termék, ami kisebb önsúlyt eredményez, emellett kiváló hőszigetelő képességű (λ=0,036 W/mK), nagyon jó mechanikai, akusztikai, páraáteresztő tulajdonságokkal bír, és mivel nem éghető, nem füstöl, homlokzati tűzterjedés szempontjából is védelmet nyújt az épületnek. A Frontrock Max E kőzetgyapot lemez felső, körülbelül 20 mm vastag rétege tömörebb, ami különösen magas pontszerű terhelhetőséget eredményez (Fp≥250 N!), azaz a homlokzatot ellenállóbbá teszi a külső mechanikai hatásokkal szemben. Az alsó, vastagabb réteg pedig elég rugalmas ahhoz, hogy alkalmazkodjon az esetleges felületi egyenlőtlenségekhez.

 

A ROCKWOOL termékek általában

A ROCKWOOL termékeinek alapanyaga természetes bazaltkő, ennek köszönhetően környezetbarát termék, kiemelkedően tartós, nem zsugorodik, nincs hőmozgása és kellemes belső lakóklímát eredményez. Rovarok, rágcsálók, hangyák nem károsítják, madarak nem kezdik ki, és bármilyen más építőanyaggal összeépíthető.

A kiemelkedően magas műszaki paraméterekhez igazodó versenyképes ár, társulva a kőzetgyapot hosszú élettartamával – mely az épület élettartamával is megegyezhet – tökéletes választássá és megtérülő befektetésé teszi rendszerünket a végfelhasználók számára, és biztonságos választássá még a tervezők számára is, mivel a termékeink tűzvédelmi szempontból korlátozás nélkül beépíthetők.

 

(x)

Kapcsolódó cikkek:

Fischer

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo