2018. szeptember 14.

Még nagyobb vastagságú XPS hőszigetelések

Még nagyobb vastagságú XPS hőszigetelések

A januárban szigorított hőtechnikai előírásokhoz alkalmazkodva a Ravatherm Hungary tovább bővítette a nagy vastagságú Ravatherm XPS hőszigetelések választékát. A cég tavalyi nagyberuházásának köszönhetően emberi kéz érintése nélkül készülhetnek a 10 cm-nél vastagabb termékek.

A több mint 100 mFt-os beruházásból sikerült az XPS táblák hegesztését végző gépet teljes mértékben automatizálni. A hegesztett technológia lényege, hogy forróék segítségével, az anyag felületének hirtelen megolvasztásával, majd összepréselésével teljesen homogén módon lehet a hőszigetelő táblákat egymáshoz kapcsolni. Az így gyártott Ravatherm XPS táblák műszaki paraméterei megegyeznek az egyrétegű extrudálással gyártottéval, de jobb lambda értéküknek és a szinte felső korlát nélküli (akár 40 cm-es) gyárthatósági vastagságnak köszönhetően szélesedett a termék alkalmazhatósága és javult a versenyképessége.

Még nagyobb vastagságú XPS hőszigetelések

Homlokzati hőszigetelés zúzottkő mögött a balatonfüredi sportuszodán

 

Bár a nagy vastagú hőszigetelések (22 cmig) kínálata fokozatosan bővül, egyre gyakrabban van szükség extra nagy, 22 cm-nél vastagabb hőszigetelő lemezekre. A tavalyi fejlesztések óta a Ravatherm Hungary Kft. már 28 cm-es vastagságig kínál hőszigeteléseket, így például Ravatherm XPS 300 SL fordított tetőn történő alkalmazásakor elérhető a ~0,12 W/m2K U érték (hőhídkorrekciós és módosító tényezők nélkül).

Még nagyobb vastagságú XPS hőszigetelések

Pince oldalfalának hőszigetelése és szigetelésvédeleme egyben

 

Az új hőtechnikai követelmények mellett még hangsúlyosabbá vált a termikus burok folytonossága, amivel új igények is megjelentek a hőszigetelés terén. Ezeknek szinte kizárólag a nagy nyomószilárdságú zártcellás polisztirolhabok felelnek meg. Legyen szó lemezalap alatti vagy nagy terhelésű padlóról, esetleg a résfal belső oldalán elhelyezett hőszigetelésről, a Ravatherm XPS 500, illetve 700 KPa nyomószilárdságú termékei megfelelnek az ilyen esetekre vonatkozó követelményeknek.

A Magyarországon, illetve a környező országokban forgalmazott Ravatherm XPS termékek – több mint 25 év szakmai tapasztalattal – Balatonfűzfőn készülnek. A cégcsoport a közelmúltban csatlakozott az Európai XPS Gyártók Szövetségéhez, az Exiba-hoz, melynek fő célja az energiahatékonyság és a fenntarthatóság népszerűsítése az XPS termékek által.

Még nagyobb vastagságú XPS hőszigetelések 

Ravatherm XPS lemezalap alatti hőszigetelésként építés közben

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

Kós Károly születésnapja, vagyis december 16-a lett a Magyar Építészet Napja

A köztársasági elnök is aláírta az állami építési beruházások rendjéről szóló, módosított törvényt

épjog