2013. április 30.

Szakkönyv a szulfátálló cementekről

Szakkönyv a szulfátálló cementekről

Bemutatták a Holcim harmadik szakkönyvét: A szulfátálló cementek kézikönyve című munka olyan ismereteket tartalmaz, amelyek a rendelkezésre álló szakirodalomban így összegyűjtve eddig még nem jelentek meg – jelentették be a cég sajtótájékoztatóján. 

A szulfátálló cement – amely már évtizedek óta szerepel a Holcim portfoliójában – több olyan területen is alkalmazható, ahol az általános felhasználású cementek nem nyújtanak megfelelő biztonságot és tartósságot. Hazánkban is számos területen leselkedik szulfátveszély az épületek alapozására, a műtárgyak betonszerkezeteire, vagy akár a földbe helyezett szennyvízelvezető betoncsövekre. A Holcim szakemberei ezért is tartották fontosnak megismertetni azokat a veszélyforrásokat, amelyekkel szemben a szulfátálló cementek alkalmazása a betontechnológia ma rendelkezésre álló eszközeivel együtt tartós, hosszú élettartamú megoldást nyújt.

A hiánypótló munka szerzői neves szakemberek, valamint a Holcim munkatársai voltak: Csányi Erika és dr. Salem Georges Nehme – BME Építőanyagok és Mérnökgeológia Tanszék; dr. Kovács Károly – ÉMI, Czirják János, Migály Béla, Pluzsik Tamás – Holcim.

A 100 oldalas, színes kiadvány kereskedelmi forgalomba nem kerül, a téma iránt érdeklődő szakemberek térítésmentesen vehetik át a Holcim ügyfélszolgálatán.

A könyvbemutató helyszínéül a C3 Atelier-t választották. A bemutatóterem februárban nyílt meg, célja a cement és beton innovatív felhasználási megoldásainak megismertetése a nagyközönséggel.

A Holcim korábban Cement-Beton kisokos és Betonpraxis címmel adott ki szakkönyvet. 

hírlevél-feliratkozás

épjog