2017. május 15.

Tartós fa tetőablakok nagy üvegfelülettel

Tartós fa tetőablakok nagy üvegfelülettel

A Balio tetőtéri ablakok – a VKR Holding (a tetőablakgyártó cégcsoport hazánkban is ismert tetőablak márkái: Velux, RoofLite, Dakea) magyarországi gyárában – Fertőszentmiklóson készülnek. A Balio minőségi, ugyanakkor rendkívül kedvező árú tetőtéri ablakcsalád. Mivel a szélességi mérete megegyezik a legkedveltebb termékekével (Velux, Fakro), ezért a szarufák közét a már megszokott távolságra kell kialakítani. A tok rögzítése a szerkezethez hagyományos tetőablak rögzítőfülekkel történik.

A Balio tetőtéri ablakok – más tetőablakokhoz hasonlóan – csak saját burkolókeretükkel építhetők össze a tetőfedő anyagokkal. A Balio burkolókeretek bármilyen formájú, 50 mm magas profilmagasságú tetőfedő anyaghoz igazodnak. Az ablakok a megszokott módon építhetők be.

Tartós fa tetőablakok nagy üvegfelülettel

 

Minőségi alapanyagokból

A Balio tetőtéri ablakok kiváló minőségű erdei fenyőből, vízbázisú, gomba és rovar elleni védőszeres vákuumimpregnálással készülnek. Vízbázisú színtelen lakk védőbevonat gondoskodik a fa természetesen megjelenéséről. A külső borítás UV- és csapadékálló színes alumínium.

Tartós fa tetőablakok nagy üvegfelülettel

Gyártási tapasztalat

A dán VKR holding magyarországi leányvállalatánál, Fertődön, ISO 900, ISO 14001 és OHAS 18001 tanúsítványokkal rendelkező gyártóegységben, a legújabb gyártási technológiával, illetve a legszigorúbb ipari, környezetvédelmi és munkavédelmi előírásokat betartva készülnek a Balio tetőablakok, burkolókeretek és tetőkibúvók.

 

Korszerű, energiatakarékos termék

A tudatos tervezésnek köszönhetően a Balio ablakok mélyebben épülnek be a tetőbe, esztétikusabb külső megjelenést és még jobb hőszigetelést biztosítva. A 24 mm-es, argongáz töltésű üvegezés garantálja a jó hőszigetelést, a hővédő bevonat pedig tovább csökkenti a hőveszteséget télen, egyúttal korlátozza a túlmelegedést nyáron. A Balio ablak nagy mennyiségű fényt enged be, üvegfelülete megegyezik az azonos méretű, leggyakrabban alkalmazott termékekével. Az üveg U-értéke 1,1 W/m2K, az ablak U-értéke 1,6 W/m2K, az ablak akusztikai R-értéke pedig 30 dB.

 

Alsó kilincses működtetés

Az ablakok formatervezett, alulra szerelt kilinccsel nyithatók. Az alsó kilincs még a túl magasra beépített ablakok esetén is könnyű kezelhetőséget tesz lehetővé. Három különböző pozícióban rögzíthető az ablak; alaphelyzetben hermetikusan zár, a további kettő állás pedig különböző fokú passzív szellőzést enged.

Tartós fa tetőablakok nagy üvegfelülettel

 

Univerzális beépíthetőség

A Balio tetőablakokat a Magyarországon általánosan használt 15–90° közötti tetőhajlásszög-tartományban lehet alkalmazni. Az ablak beépítése a színes alumíniumból készült burkolókerettel minden kerámia- és betoncseréphez, zsindelyhez, palához és fém trapéz-, illetve cserepeslemezhez lehetséges 0-50 mm közötti profilmagasságban.

Tartós fa tetőablakok nagy üvegfelülettel

A tetőablakra és a burkolókeretre – együttes beépítés esetén – 10 év garanciát ad a gyártó.

hírlevél-feliratkozás

épjog