2013. január 08.

Egyszerű festéssel megújíthatók a tetőcserepek

Egyszerű festéssel megújíthatók a tetőcserepek

Ha a tetőcserepek műszakilag még átlagos vagy annál jobb állapotban vannak, de esztétikailag cserére szorulnának, kitűnő megoldást nyújthat az Isonit GL 20 tetőfesték, mely eltömíti a hajszálrepedéseket, megakadályozza a moha és alga megtelepedését és újjá varázsolja a tető színét – kis költséggel, gyorsan és tiszta munkával.

Az Isonit GL 20 tetőfestéket speciálisan beton- és kerámiacserepek, illetve sík- és hullámpala termékek festésére és felújítására fejlesztették ki. Színes, bevonattal ellátott (engób, máz stb.) vagy natúr felületekre egyaránt alkalmas. Alkalmazása előtt a tetőt meg kell tisztítani a rátelepedett mohától és algától, majd – ecsettel, hengerrel vagy szórópisztollyal – felhordható a festék.

Egyszerű festéssel megújíthatók a tetőcserepek

 

Az Isonit GL 20 tetőfesték alkalmazásának előnyei:

  • a rendkívül rugalmas bevonat eltömíti a hajszálrepedéseket;
  • víztaszító felületet képez a régi tető felületén;
  • tartósan szép, megújult színt kap a tető;
  • a bevonat jó páraáteresztő képességű;
  • kiválóan tapad a tetőfedő anyagokra;
  • egyszerűen bedolgozható és nagyon gyorsan szárad.

 

Rendkívül egyszerű alkalmazhatóság

A vizesbázisú Isonit tetőfesték felhordása történhet ecsettel, hengerrel vagy szórópisztollyal. Mivel a termék fagyveszélyes, ezért +5 °C alatt nem alkalmazható. A túl gyors száradás sem jó, ezért felhordása +30 °C felett sem javasolt.

A festendő tetőfelületről a szennyeződéseket, zsírt, olajat, mohát és/vagy algát el kell távolítani. A felület festés előtt lehet száraz vagy enyhén nedves is.

Az Isonit tetőfestéket minden esetben 2 rétegben kell felhordani a felületre. Az első rétegnél – a jobb felületi tapadás érdekében – 20 százalékos vizes hígítást alkalmazzunk, a második rétegnél ne hígítsuk a terméket. A két réteg felhordása között a száradási időt (+20 °C hőmérsékleten 1 óra) be kell tartani. A frissen festett felületet eső nem érheti.

sajátjaink

sajátjaink

nyerjenabaumittal

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás