2018. július 12.

Egyszerû festéssel megújíthatók a tetõcserepek

Egyszerû festéssel megújíthatók a tetõcserepek

Ha a tetõcserepek mûszakilag még átlagos vagy annál jobb állapotban vannak, de esztétikailag cserére szorulnának, kitûnõ megoldást nyújthat az Isonit GL 20 tetõfesték, mely újjá varázsolja a tetõ színét, kis költséggel, gyorsan és tiszta munkával.

Az Isonit GL 20 tetõfestéket speciálisan betoncserepek, szálcement palák (alapozó használata szükséges) és alapozott acéltetõk festésére és felújítására fejlesztették ki. A termék nem alkalmazható kerámiacseréppel és természetes palával fedett felületeken. Használat elõtt a tetõt meg kell tisztítani a rátelepedett mohától és algától, majd – ecsettel, hengerrel vagy szórópisztollyal – felhordható a festék.

Egyszerû festéssel megújíthatók a tetõcserepek

 

Az Isonit GL 20 tetõfesték alkalmazásának elõnyei:

  • a rendkívül rugalmas bevonat eltömíti a hajszálrepedéseket;
  • víztaszító felületet képez a régi tetõ felületén;
  • tartósan szép, megújult színt kap a tetõ;
  • a bevonat jó páraáteresztõ képességû;
  • kiválóan tapad a tetõfedõ anyagokra;
  • egyszerûen bedolgozható és nagyon gyorsan szárad.

 

Rendkívül egyszerû alkalmazhatóság

A vizes bázisú Isonit GL 20 tetõfesték felhordása történhet ecsettel, hengerrel vagy szórópisztollyal. Mivel a termék fagyveszélyes, ezért +8°C alatt nem alkalmazható. A túl gyors száradás sem jó, ezért felhordása +30°C felett sem javasolt.

A festendõ tetõfelületrõl a szennyezõdéseket, zsírt, olajat, mohát és/vagy algát el kell távolítani. A felületnek festés elõtt száraznak kell lennie.

Az Isonit tetõfesték 2 rétegben kell felhordani a felületre. Betoncserepek esetén az elsõ rétegnél – a jobb felületi tapadás érdekében – 20 százalékos vizes hígítást alkalmazzunk, a második rétegnél ne hígítsuk a terméket. A két réteg felhordása között a száradási idõt (+20°C hõmérsékleten 2 óra) be kell tartani. A frissen festett felületet esõ nem érheti.

hírlevél-feliratkozás

épjog