2018. július 12.

Egyszerű festéssel megújíthatók a tetőcserepek

Egyszerű festéssel megújíthatók a tetőcserepek

Ha a tetőcserepek műszakilag még átlagos vagy annál jobb állapotban vannak, de esztétikailag cserére szorulnának, kitűnő megoldást nyújthat az Isonit GL 20 tetőfesték, mely újjá varázsolja a tető színét, kis költséggel, gyorsan és tiszta munkával.

Az Isonit GL 20 tetőfestéket speciálisan betoncserepek, szálcement palák (alapozó használata szükséges) és alapozott acéltetők festésére és felújítására fejlesztették ki. A termék nem alkalmazható kerámiacseréppel és természetes palával fedett felületeken. Használat előtt a tetőt meg kell tisztítani a rátelepedett mohától és algától, majd – ecsettel, hengerrel vagy szórópisztollyal – felhordható a festék.

Egyszerű festéssel megújíthatók a tetőcserepek

 

Az Isonit GL 20 tetőfesték alkalmazásának előnyei:

  • a rendkívül rugalmas bevonat eltömíti a hajszálrepedéseket;
  • víztaszító felületet képez a régi tető felületén;
  • tartósan szép, megújult színt kap a tető;
  • a bevonat jó páraáteresztő képességű;
  • kiválóan tapad a tetőfedő anyagokra;
  • egyszerűen bedolgozható és nagyon gyorsan szárad.

 

Rendkívül egyszerű alkalmazhatóság

A vizes bázisú Isonit GL 20 tetőfesték felhordása történhet ecsettel, hengerrel vagy szórópisztollyal. Mivel a termék fagyveszélyes, ezért +8°C alatt nem alkalmazható. A túl gyors száradás sem jó, ezért felhordása +30°C felett sem javasolt.

A festendő tetőfelületről a szennyeződéseket, zsírt, olajat, mohát és/vagy algát el kell távolítani. A felületnek festés előtt száraznak kell lennie.

Az Isonit tetőfesték 2 rétegben kell felhordani a felületre. Betoncserepek esetén az első rétegnél – a jobb felületi tapadás érdekében – 20 százalékos vizes hígítást alkalmazzunk, a második rétegnél ne hígítsuk a terméket. A két réteg felhordása között a száradási időt (+20°C hőmérsékleten 2 óra) be kell tartani. A frissen festett felületet eső nem érheti.

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

ÉPÍTÉSI JOG 2023 – október 15-ig nézze meg az előadásokat, és szerezze meg a kamarai pontokat (MÉK 1,5 pont, MÜK 9 pont)

December 16-a lehet a Magyar Építészet Napja

Lázár János bemutatta a főépítészeknek a magyar építészetről szóló törvény tervezetének főbb elemeit (VIDEÓ)

ÉPÍTÉSI JOG 2023 – Beharangozó videók a szeptember 27. és október 5. között megtekinthető előadásokról

Becsöngettek! 2023. szeptemberével számos közbeszerzési előírás módosult (1. rész)

épjog