Építészkongresszus

2021. október 19.

Tetőkalkulátor az anyagköltség felmérésére

Tetőkalkulátor az anyagköltség felmérésére

Akár felújításról, akár új tető építéséről van szó, nem egyszerű kiszámolni, pontosan mennyire lesz szükség az egyes alapanyagokból, és mindez mekkora költséggel jár majd. A Terrán ezen a téren is profi segítséget nyújt ingyenes, online szolgáltatásaival.

Idén jelentősen megugrottak az építőanyagárak, érthető, hogy minden építkezés vagy felújítás előtt álló szeretné tudni, hogy mennyibe fognak kerülni a tervezett munkálatok. Igaz ez a nagyobb beruházásokra, így a tetőfedésre is. A Terrán tetőkalkulátorával könnyen felbecsülhető a tetőhéjazat várható anyagköltsége, csupán a tető formáját, hajlásszögét, méretét, a kiválasztott cserepet és a felületkezelést kell megadni, majd az algoritmus kiszámolja a bruttó árat, ami az alapcserepek, a kiegészítő cserepek, a tetőfólia, a kúpalátét, a hófogók és az eresz menti szellőzés kialakításához szükséges elemek, valamint a házhoz szállítás díját is tartalmazza.

Azoknak, akik a tetőfelújítást vagy -építést napelemes rendszer telepítésével koronáznák meg, de nem szívesen takarnák el a szép, új cserepeket, optimális választás a Terrán Generon napelemes tetőcserepe. A páratlan esztétikum mellett további előnye, hogy a telepítés miatt nem kell külön szolárcéggel szerződni, a gyártó minden lépésnél segítségre van. Az online ajánlatkérő felületen a legfontosabb adatok megadása után az automatikus kalkulátor rövid időn belül elküldi a személyre szabott indikatív árajánlatot.

Az anyagszükséglet pontos felmérése még gyakorlott tetőfedőknek sem egyszerű feladat, hiszen azt nemcsak az adott tető paraméterei határozzák meg, hanem a kiválasztott cserép mérete és ajánlott átfedése is. Utóbbiak pedig gyártónként, termékenként eltérőek lehetnek, ráadásul módosulhatnak a folyamatos fejlesztések miatt. A Terrán mérnök-szaktanácsadói díjmentesen elkészítik a teljes tetőhéjazat részletes anyagszükséglet-számítását is. Ehhez csak a rendelkezésre álló tetőterveket vagy rajzokat, méreteket, valamint a héjazattal kapcsolatos elképzeléseket kell elküldeni.

Tetőkalkulátor az anyagköltség felmérésére

A Terrán nemrég újratervezte szellőzőcserepeit, hogy azok jobban belesimuljanak a tető síkjába. Azért, hogy az újítás miatt még véletlenül se csússzon hiba a rendelésekbe, a Terrán létrehozott egy dedikált szellőzőcserép-kalkulátort, így a taréj-, élgerinc- és félnyereghosszak, valamint a kezdő élgerinccserepek számának megadásával biztosak lehetünk benne, hogy minden a számításaink szerint alakul.

Tetőkalkulátor az anyagköltség felmérésére

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog