2014. január 21.

Vízszigetelő lemezek tetőre, teraszra, alépítményekhez

Vízszigetelő lemezek tetőre, teraszra, alépítményekhez

A lágy PVC-alapú Fatrafol vízszigetelő lemezek tulajdonságaiknak köszönhetően kiváló megoldást nyújtanak felszín alatti épületek vízszigeteléséhez, tetőburkolatok vízszigeteléséhez, valamint medencék és tavak szigeteléséhez.

A Fatrafol tetőszigetelési rendszerbe tartozik a Fatrafol 810, a legáltalánosabban alkalmazható csapadékvíz elleni szigetelőlemez. Mechanikusan rögzített és leterhelt tetők vízszigeteléséhez, zöldtetők kialakításához egyaránt használható. A Fatrafol 807-es lemezek alulról kasírozott, nem szőtt textilréteggel készülnek, így közvetlenül felhasználhatók bitumenes épületek felújítására. A Fatrafol 807/V lemez speciális, hőszigetelésre ragasztott rétegrendhez kialakított típus. Általánosan olyan tetőkön alkalmazzák, ahol a mechanikai rögzítés nem oldható meg. Zöldtetők megfelelő szigeteléséhez kifejlesztett lemez a Fatrafol 818, melyből készül UV-stabil és nem UV-stabil kivitel.

A Fatrafol 814-est teraszok és erkélyek bontás nélküli rekonstrukciójára használják, mely járható, csúszásmentes réteget képez. A csomópontok megerősítéshez, átvezetések és dilatációk kialakításához, illetve egyes lemezek toldásához a Fatrafol 804-es homogén lemeztípus alkalmas.

A Fatrafol mélyépítési szigetelő rendszerbe tartozik a Fatrafol 803, illetve Fatrafol 813, az épületek alsó részeinek szigeteléséhez talajvíz, víznyomás és radon kizárásához. Az Ekoplast 806 kifejezetten kőolaj termékek szigetelésére kifejlesztett lemez, míg a Aquaplast 805 tavak vízszigeteléséhez és vízgazdálkodási struktúrák kialakításához alkalmas.

A Fatra Izolfa Zrt. a csehországi Fatra, a .s. gyár által gyártott Fatrafol lemezek kizárólagos forgalmazója Magyarországon. Komplex minőségbiztosítási, garanciarendszerrel és kiterjedt partnerhálózattal rendelkezik. A lemezeket kizárólag a Fatra Izolfa Zrt. által betanított és oklevéllel elismert kivitelező cég építheti be, aminek szakszerűségéről a beépítés alkalmával a technikus személyesen is meggyőződik. Ennek a vizsgálatnak az eredményét jegyzőkönyvben rögzíti és minőségi pecséttel látja el, majd ezt követi a garancialevél kiállítása és átadása. Ez a metódus megismétlődik a beépítést követő 6. évben és a garanciaidő lejárata előtt, azaz a beépítést követő 10. évben.

 

Vízszigetelő lemezek tetőre, teraszra, alépítményekhez
A 4-es metró aluljárójának szigetelése agresszív talajvíz ellen Fatrafol 813/V-vel

 

Vízszigetelő lemezek tetőre, teraszra, alépítményekhez
Fatrafol 810 mechanikai rögzítése; rétegrend: kőzetgyapot, párazáró fólia, trapézlemez

 

Vízszigetelő lemezek tetőre, teraszra, alépítményekhez
Fatrafol 810 kaviccsal leterhelt tetőn, Fatrafol minőségbiztosítási pecséttel

 

Vízszigetelő lemezek tetőre, teraszra, alépítményekhez
Fatrafol 810 40 ezer négyzetméteren

hírlevél-feliratkozás

épjog