2010. május 06.

Méretre gyártott vasbeton kéregfal elemek

Méretre gyártott vasbeton kéregfal elemek

A korszerű gyártástechnológiának és a felhasznált anyagoknak köszönhetően egyenletes, kiváló minőségű Leier kéregfal elemek gyors, megszakítás nélküli építhetőséget tesznek lehetővé. Az építéshez nincs szükség külön zsaluzatra vagy vasalásra, az előregyártott vasbeton kéreg mint bennmaradó zsaluzat funkcionál.

Napjainkban a megrendelők, a beruházók, illetve a kivitelezők minőséggel és az átadási határidővel szembeni igényei olyan építési technológiák alkalmazását követelik, amelyek ötvözik a monolitszerkezetek, illetve az előregyártott szerkezetek előnyeit. Az ilyen igények kielégítésére vezette be a Leier cégcsoport 2004-ben a Leier méretre gyártott falelem termékcsaládot, mely kéregfal elemekből (LKF), tömörfal elemekből (LTF), valamint szendvicsfal elemekből (LSF) áll. A Leier méretre gyártott falelemek többféle kialakítású, nagyméretű, előregyártott vasbeton falpanelek. Az adott igényeknek megfelelő egyedi gyártású termékek összeépítésével könnyen és gyorsan létesíthető teherbíró vasbeton falszerkezet.

Méretre gyártott vasbeton kéregfal elemek

A Leier méretre gyártott falelemek gyártása minden esetben egyedileg, előzetesen elkészített gyártmánytervek alapján történik, melyeket a statikus adatszolgáltatása alapján a gyártó készít. Az egyedi kialakíthatóság széles körű alkalmazhatóságot tesz lehetővé. A legelterjedtebb, leggyakrabban alkalmazott, méretre gyártott falelemek a Leier kéregfal panelek.

Méretre gyártott vasbeton kéregfal elemek

Méretre gyártott vasbeton kéregfal elemek

Méretre gyártott vasbeton kéregfal elemek

A korszerű gyártástechnológiának és a felhasznált anyagoknak köszönhetően egyenletes, kiváló minőségű Leier kéregfal elemek gyors, megszakítás nélküli építhetőséget tesznek lehetővé. Az építéshez nincs szükség külön zsaluzatra vagy vasalásra, az előregyártott vasbeton kéreg mint bennmaradó zsaluzat funkcionál. A nagyméretű falpanelek folyamatos egymás mellé építésével nagyméretű falfelületek is gyorsan építhetők. A kötetlenebb tervezés érdekében a falpanelek nem kötött méretrendszerben, hanem az adott igényekhez igazodva, egyedi kialakításban készülnek. A geometriai méretekre vonatkozó tág határok akár teljes faltest méretű elemek előállítását is lehetővé teszik. Minden esetben az adott teherbírási igénynek megfelelő vasalás helyezhető el, így anyagtakarékos, kis költségű szerkezetek alakíthatók ki. A kivitelezést tovább könnyíti, hogy a gyártáskor – a rendelkezésre álló gépészeti tervek alapján – előre kialakíthatók a különböző gépészeti vezetékekhez szükséges áttörések, illetve az elektromos vezetékek és dobozok helyei. A Leier kéregfal elemek az egyedi gyártás eredményeként szinte bármilyen falszerkezet építésére alkalmasak. A korszerű gyártástechnológia következtében a kéregrész kellően homogén, sima külső felülete glettelés után közvetlenül festhető, tapétázható.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog