2009. október 20.

Kétrétegű lapostető hőszigetelő lemez

Kétrétegű lapostető hőszigetelő lemez

Egyenes rétegrendű, egyhéjú, nem járható lapostetők hőszigetelésére szolgál a műgyanta kötésű, teljes keresztmetszetében víztaszító, kétrétegű (inhomogén), csupasz Monrock Max E kőzetgyapot lemez.

A lemez felső, kiemelkedően nagy testsűrűségű, közel 20 mm vastag rétege különösen magas pontszerű terhelhetőségű és lépésállóságú. Az inhomogén lemez felső kérgét (Top Rockwool) gyári feliratozás jelöli, melynek a fektetéskor mindig a felső oldalra kell kerülnie.

Kétrétegű lapostető hőszigetelő lemezKétrétegű lapostető hőszigetelő lemez

A Monrock Max E különösen alkalmas egyenes rétegrendű, nem járható, egyhéjú lapostetők hő- és hangszigetelésére, illetve a tűzterjedés megakadályozására. A szélteher elleni védelem történhet leterheléssel, ragasztással és mechanikus rögzítéssel.

A Rockwool kőzetgyapot tulajdonságai:

• kiváló hőszigetelő;

• nem éghető, hő hatására füstöt nem fejleszt, nincs égvecsepegés, megakadályozza a tűzterjedést;

• nemcsak jól hangszigetel, hanem hangelnyelő képessége is kiemelkedő;

• teljes keresztmetszetében víztaszító, felületéről a vízcseppek leperegnek, ugyanakkor páraáteresztő képessége szinte a levegőével megegyező;

• nem zsugorodik, hőtágulása nincs;

• az egészségre nem káros (magas biológiai oldódóképességű, úgynevezett RAL minőségű kőzetgyapot alapanyagból készül).

A Monrock Max E lemezek PE fóliába csomagolva, raklapon kerülnek forgalomba. A termék legfontosabb tulajdonságai a csomagolóanyagra ragasztott termékcímkén találhatók.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog