2009. október 21.

Profillemezek tetőre és falra

Profillemezek tetőre és falra

A Ruukki számos acéllemezes héjazati megoldást kínál tetőkre és falakra. A tető- és falburkoló profilok minimális karbantartást igénylő, erős és időtálló, kiváló minőségű anyagokból (hidegen hengerelt, horganyzott, bevonatos lemezekből) készülnek.

A termékválaszték az alacsonybordás trapézlemezeket, cserepeslemezeket, korcolható softlemezeket, illetve a tető- és falburkolati rendszerek kiegészítőinek széles tárházát tartalmazza. A profilok függőleges, vízszintes és átlós szerelhetősége, a lemezek kültéri és beltéri alkalmazhatósága, a rendkívül széles színválaszték számtalan variációs lehetőséget nyújt a tervezők számára, ugyanakkor a profilok alkalmazása gazdaságos, könnyen szerelhető, utólag akár egyszerűen módosítható megoldást kínál a projektek kivitelezéséhez.

Profillemezek tetőre és falra

Profillemezek tetőre és falra

Profillemezek tetőre és falra

A Ruukki kiváló minőségű teherhordó szerkezeteket is ajánl könnyűszerkezetes épületekhez. A Ruukki teherhordó szerkezeteinek termékválasztéka magasbordás trapézlemezeket, acélszelemeneket, illetve C-kazettákat tartalmaz.

A hidegen hengerelt, horganyzott és bevonatos magasbordás profilok használatának előnye, hogy alkalmazásukkal külön alátámasztó szerkezet nélkül nagy fesztávok hidalhatók át. Ezáltal a szerelés idő- és költséghatékonnyá válik, továbbá a szerkezet alsó felülete egyben kész belső felületet képez további belső burkolás igénye nélkül. A teherhordó lemezek ugyanakkor a tárcsahatás által részt vállalnak az épület stabilitásából.

A Ruukki C-kazettás falszerkezeti rendszere poliészter bevonatú acéllemezből hideg hengerléssel előállított önhordó szerkezeti elem. Mind tető-, mind falszerkezeti rendszerek alapjául szolgálhat. A C-kazettás falszerkezeti rendszer kész belső felületet képez, így az elemek használatával az épület már a munka kezdeti fázisában is zárttá tehető, ami elősegíti a belső munkálatokat. Az elem mélysége az alkalmazott hőszigetelés vastagságától függ.

A Ruukki szelemenek vékonyfalú gerendaelemek, többfajta profilkialakítással. Legtöbbször fal- és tetőrendszerek másodlagos szerkezeteiként alkalmazzák őket.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog