2009. október 21.

Tartószerkezetek vasalástechnikája

Tartószerkezetek vasalástechnikája

A kiváló minőségű korrózióálló nemesacélból készülő Schöck SLD plus tüskékkel födém-alátámasztásra szolgáló szerkezetek alakíthatók ki lelógó gerendák és konzolok nélkül.

Számos előnye miatt a pontszerűen alátámasztott vasbeton födémek nagyon kedveltek irodaházak, nagyobb lakóépületek és ipari épületek építésekor. Az ilyen szerkezetek csaknem teljesen szabad téralakítást, és a gerendák, vasbeton teherhordó falak elmaradása által egyszerűbb, gyorsabb kivitelezést tesznek lehetővé. A gépészeti vezetékek szerelése is lényegesen egyszerűbb a födém alsó, sík felületén. Ennél a szerkezetnél statikai szempontból gyakran a födém átszúródása a legkritikusabb probléma. Erre kínál korszerű, gazdaságos, és biztonságos megoldást a Schöck Bole rendszer. A Bole átszúródási vasalás a pillérek körül elhelyezett kettősfejű betonacél csapsorokból áll, amelyeknek megfelelő helyzetét távtartó vasak biztosítják. A Bole jól bevált standard termék mellett a cég további változatokat is kifejlesztett, például speciálisan az előregyártás számára. A Bole-U a mezővasalás előtti beépítésre, a Bole-O a felső vasalás utáni beépítésre, a Bole-G a térbeli rácsra való felfektetésre készült.

A Schöck SLD plus tüskével födém-alátámasztásra szolgáló szerkezet alakítható ki lelógó gerendák és konzolok nélkül. A korrózióálló nemesacélból kis súrlódási ellenállása és nagyfokú kopásállósága biztosítja a hézagszerkezet tartós és karbantartásmentes mozgását. Az opcionálisan kapható tűzvédelmi mandzsetta lehetővé teszi az F 90-es kategóriájú tűzállóságot, ezáltal a Schöck SLD plus tüske nagyfokú kialakítási szabadságot enged, csökkentve a tervezési, valamint a kivitelezési hibák lehetőségét.

Tartószerkezetek vasalástechnikája

A Schöck ESD tüskéi viszonylag vékony épületelemeknél és kis terhelésnél használható összekötőelemek. A különböző anyagminőségben kapható, egyszerűen beszerelhető tüskék a legkülönbözőbb alkalmazási lehetőségekhez használhatók. A speciálisan kifejlesztett tűzvédelmi mandzsettával együtt minden tüskénél teljesülnek az F 90 tűzállósági osztály követelményei.

Tartószerkezetek vasalástechnikája

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog