2009. november 19.

Gumikerekes kotrógépek hatékonyságnövelő fedélzeti számítógéppel

Gumikerekes kotrógépek hatékonyságnövelő fedélzeti számítógéppel

Csak kerekek; kerekek plusz tolólap elöl vagy hátul; tolólap plusz két letalpaló elöl vagy hátul, vagy négy letalpaló – ezek a JCB új gumikerekes kotrógépeinek alvázkonfiguráció-lehetőségei. A hatékonyságot a fedélzeti számítógép négyféle üzemmódja is növeli.

A JCB gumikerekes kotrógépeinek sorozatában öt gép található: a JS130W, 145, 160, 175 és 200W. Mindegyik ugyanazzal az erőteljes Isuzu motorral rendelkezik, amely a lánctalpas változaton is megtalálható, és a JS145 és 175-nél megtartották a 130 és 160 kompakt méreteit, de nagyobb motort építettek be a nagyobb haladási sebesség eléréséhez. A JSW sorozatban található a JS200W Wastemaster, amely opciós hidraulikusan emelhető kezelőfülkével, és egy sor anyagkezelő vagy hulladékkezelő gémmel és szárral kapható.

Az Isuzu turbófeltöltésű motor erőteljességéről, megbízhatóságáról, tartósságáról és üzemanyag-takarékosságáról ismert, alacsony zajszint és kipufogógáz-kibocsájtás jellemzi. A japán gyártmányú fő hidraulikaelemek pedig megnövelt mennyiséget és nyomást biztosítanak. Mindennek köszönhetően ezek a gépek egyrészt erőteljesek és üzemanyag-takarékosak, másrészt növelik a rendelkezésre álló teljesítményt és sebességet a kanál ásáserőhöz, vonóerőhöz és munkaeszköz-sebességhez.

Gumikerekes kotrógépek hatékonyságnövelő fedélzeti számítógéppel

 

Alvázkonfigurációk

 

Az alvázkonfigurációk rugalmas opciókat kínálnak az elvégzendő feladathoz való alkalmazkodás érdekében. A választási lehetőségek:

csak a kerekek,

kerekek plusz tolólap elöl vagy hátul,

tolólap plusz két letalpaló elöl vagy hátul, vagy négy letalpaló.

Ez lehetővé teszi a gép olyan kialakítását, ami mind a szükséges stabilitást, mind az irányíthatóságot biztosítja. A gumiabroncs-választék is széles, a légtömlős változattal a kényelmesebb közúti haladáshoz, a habbal töltött vagy tömörgumis változattal a defekt elleni hatékonyabb védelemhez és tartóssághoz.

 

Advanced Management System

 

A fejlett Advanced Management Systemnek (AMS), azaz az intelligens fedélzeti számítógép felel minden fontos funkcióért, automatikusan ad extra teljesítményt és pontosságot, amikor éppen kell. Eközben optimalizálja az üzemanyag-hatékonyságot is.

Ez az intelligens, de könnyen használható berendezés minden gép fő funkcióit maximális termelékenységre és üzemanyag hatékonyságra, és minimális üzemi költségekre szabályozza. A kompakt kivitelű, csillogásmentes képernyővel és tiszta, könnyen használható interfésszel rendelkező AMS négy üzemmóddal rendelkezik:

• Az „AUTO” automatikusan kapcsol a „MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNY” és az „ECONOMY” között a hidraulikarendszer terhelésétől függően.

• Az „ECONOMY” maximális üzemanyag-hatékonyságot biztosít normál ásási feltételek mellett a hidraulikanyomás, hidraulikamennyiség és motorfordulatszám csökkentésével.

• A „PRECISION” tovább csökkenti a hidraulikamennyiséget és a motor fordulatszámot, továbbá nagyobb ellenőrzést és pontosságot biztosít a finom munkákhoz és talajegyengetéshez.

• A „LIFTING” maximális teljesítményt biztosít kevesebb olajmennyiséggel az optimális szabályozhatósághoz.

Az AMS azonnal riasztást ad, ha probléma merül fel, és a gép minden fontos üzemi adatát rögzíti: az egyes műveletek idejét, a használt szerelék üzemidejét, a közúti haladás idejét és még sok mást. Így a gép üzemeltetője képet kap a gép használatáról, ami felhasználható a problémák meghatározásához és egyúttal a gép eseménynaplójaként is szolgál, ami a gép eladása esetén előnyös.

Gumikerekes kotrógépek hatékonyságnövelő fedélzeti számítógéppel

Gumikerekes kotrógépek hatékonyságnövelő fedélzeti számítógéppel

 

hírlevél-feliratkozás

épjog