2010. február 22.

Páraáteresztő alátétlemez öntapadó hossztoldással

Páraáteresztő alátétlemez öntapadó hossztoldással

A polimerbitumenes BauderTop Difutex NSK alátétlemez biztonságos és gyors fektetését kis súlya és az átlagosnál szélesebb kiszerelése mellett egyszerűen összenyomható varratzárásai segítik, már a fedés nélküli, kivitelezés alatt álló tetőszerkezeteken is védelmet nyújtva a nedvességgel szemben.

A BauderTop Difutex NSK öt kiváló minőségű rétegből áll, melyek páraáteresztővé és átlagon felüli ellenálló képességűvé teszik a lemezt. A lemez alapját speciális polimerbitumen réteg adja, ami nagy szilárdságú hordozóbetéttel, szigetelőlemezzel és két réteg védőfátyollal egészül ki. Az ötrétegű lemez egyenértékű légrétegvastagsága: sd<0,1 méter, emellett esőálló, és a mechanikai terheléseknek is fokozottan ellenáll.

Páraáteresztő alátétlemez öntapadó hossztoldással

Az építőanyagokban (például a szarufában) maradt nedvesség a páraáteresztő lemezen keresztül biztonságosan tud távozni a szerkezetből, még a második átszellőztető réteg hiányakor is. Az alátétlemez vízzáró, még a fedés nélküli, kivitelezés alatt álló tetőszerkezeteken is védelmet nyújtva az eső és a hó ellen. (A lécezésnél és az ellenléceknél lévő átszegezések csak kismértékű nedvesedést eredményezhetnek.)

 

A BauderTop Difutex NSK alkalmazható:

• közvetlenül a hőszigetelésre fektetve;

• a deszkázatra terítve;

• a szarufák fölé kifeszítve;

• homlokzaton.

 

Biztonságos és gyors beépíthetőség

A lemez gazdaságos és felhasználóbarát kiszerelésben kapható: az 1,25 méter szélességű, 14 kilogrammos tekercsek könnyen szállíthatók és kezelhetők. A tekercsek mintegy 25 százalékkal gyorsabban fektethetők, mint az 1 méter széles alátétlemezek.

A BauderTop Difutex lemez könnyű, mégis elég nehéz ahhoz, hogy szélben is biztonsággal fektethető legyen. Az összeragasztott átlapolások megakadályozzák a lemezek felhajlását, ami építés közben is nagy biztonságot nyújt.

A BauderTop Difutex NSK lényegesen ellenállóbb, mint a hagyományos fátylas alátétlemezek, így durva felületeken (például gyalulatlan deszkán) is alkalmazható. A lemez strukturált felső oldala még nedves állapotában is biztonságos járást enged a tetőn.

A lemez hosszanti varratai biztonságosan és pontosan, egy lépésben lezárhatók. A védőfólia eltávolítása után a varrat egyszerűen összenyomható, és bármiféle kiegészítő ragasztás nélkül kész a toldás, mely már önmagában is véd a szélmozgás ellen. (Vizsgálatok igazolják, hogy az összeragasztott lemezek mintegy 30 százalékkal csökkentik a tetőszerkezet légcseréjét, ami nagymértékben hozzájárul a hőszigetelés hatékonyságához is.)

Páraáteresztő alátétlemez öntapadó hossztoldással

 

Fektetés

A BauderTop Difutex NSK lemezt jobbról balra, mindig az eresszel párhuzamosan, alulról felfelé haladva kell fektetni. A mechanikus rögzítés (szegezés) a szakmai előírásoknak megfelelően felül, a védőfóliával ellátott átfedéseknél, rejtve végzendő. Fektetésnél a hidegen öntapadó hossztoldásoknak mindig felül (a tetőgerinc felőli oldalon) kell lenniük. A keresztirányú (rövidebb oldali) toldásokat a szarufáknál kell megoldani és összeragasztani. A tetőszerkezeten átmenő kivezetéseknél (kémény, tetőablak, antenna stb.) a lemezeket fel kell vezetni a szerkezetre és szakszerűen lezárni.

Páraáteresztő alátétlemez öntapadó hossztoldással

A BauderTop Difutex NSK lemez könnyű kezelhetőségének köszönhetően a fektetés egyszerű, gyors és biztonságos. A lemez felületére nyomtatott négyzetrács segít a szabásnál, valamint az ellenlécek elhelyezésénél.

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo