2016. november 29.

FPO műanyag tetőszigetelő lemez filckasírozással a Baudertől

FPO műanyag tetőszigetelő lemez filckasírozással a Baudertől

Az ipari épületek és csarnokok könnyűszerkezetes tetőit a legtöbb esetben műanyag lemezzel szigetelik. A bitumenes lemezekhez hasonlóan a műanyag lemezek esetében is igaz, hogy a felhasznált vízszigetelő anyag minősége döntő jelentőségű. A csúcsminőségű Bauder Thermoplan vízszigetelő rendszer biztonságos és időtálló megoldást nyújt új építéseknél és felújításoknál egyaránt.

A Bauder Thermoplan T 15/18/20 V 1,5–2 mm vastagságban készülő, szintetikus szövettel megerősített, alsó oldalán speciális filckasírozással ellátott műanyag tetőszigetelő lemez. Kiváló minőségű, hőre lágyuló, rugalmas poliolefin (FPO) műanyagötvözet alkotja, amely mentes a lágyítószerektől, nehézfémektől. A szöveterősítés és a filckasírozás – a szöveterősítéses lemezek jól bevált tulajdonságai mellett – megfelelő PU ragasztóval szélszívásbiztos ragasztást tesz lehetővé.

(x)

Műanyag tetőszigetelő lemez szöveterősítéssel és filckasírozással

A felhasználóbarát, filckasírozású lemez ragasztott, illetve mechanikusan rögzített tetőrendszerekhez is alkalmazható.

A Bauder Thermoplan különleges tulajdonságai:

  • magas szakítószilárdságú hordozóbetét;
  • speciális filc EPS-re történő közvetlen ragasztáshoz;
  • filcvastagság körülbelül 2 mm;
  • robusztus és hosszú élettartamú;
  • bitumen- és polisztirolálló.

Műanyag tetőszigetelő lemez szöveterősítéssel és filckasírozással 

Tetőfelújítás kiegészítő elválasztó réteg nélkül

A Bauder Thermoplan T 15/18/20 V lemez műanyag és bitumenes lemezzel szigetelt tetők felújításához egyaránt használható. Az aljzatra PUR ragasztóval rögzíthető, a varratoknál forró levegővel hegeszthető. A hossz- és keresztirányú toldásoknál a lemezeket tompa ütköztetéssel egymáshoz kell illeszteni és 20 cm széles Bauder Thermoplan csíkokkal felülhegeszteni. A lemez alsó oldali filckasírozása integrált elválasztó és páranyomás kiegyenlítő rétegként is szolgálhat, megtakarítva ezzel az elválasztó réteg fektetéséhez szükséges időt.

Műanyag tetőszigetelő lemez szöveterősítéssel és filckasírozással

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo