Deceuninck

 

2010. március 20.

Hatékonyan szigetelnek bármilyen külső falat

Hatékonyan szigetelnek bármilyen külső falat

Az épületek gazdaságos és hatékony hőszigetelésére nyújtanak megoldást a Bachl expandált polisztirolhab hőszigetelő lemezei, melyek normális, vagy fokozott igénybevételekre alkalmas változatokban, sima, durva, illetve vízelvezető csatornákkal barázdált felületekkel kaphatók.

Homlokzatok

A Bachl EPS 80H expandált polisztirolhab hőszigetelő lemezek kitűnő megoldást nyújtanak vakolati rendszerek hőszigeteléseként.

Hatékonyan szigetelnek bármilyen külső falat

Bachl EPS 80HL

 

Lábazatok

Lábazatok, pincefalak és koszorúk szigeteléséhez – a fokozott igénybevétel miatt – úgynevezett formahabosított polisztirol lapok használata javasolt. E termékek vízfelvétele minimális, nyomószilárdsága magas, és különféle felületi kialakítással (vízelvezető csatornákkal barázdált, a jobb tapadóképesség érdekében durvított felülettel) kaphatók, illetve a tökéletesebb elemzárás és a hőhídmentesség érdekében lépcsős élképzéssel is készülnek lapok. A formahabosított polisztirolnak a hagyományos, homlokzati EPS 80H termékekénél több mint 10 százalékkal kedvezőbb a hőszigetelő képessége, így visszaugró lábazatok szigetelésére is alkalmas.

Lábazatok hőszigetelésére a Bachl EPS HL jelű formahabosított lapok alkalmazása javasolt, melyek az EPS 80H lapokkal azonos méretűek, de – a jobb vakolattartás érdekében – durvított felületűek.

 

Pincefalak

Pincefalak, illetve nem fűtött épületrészek földdel érintkező falainak hőszigetelésére is formahabosított termékek alkalmazandók, melyek a vízszigetelő réteget is védik a mechanikai hatásoktól. Erre a célra a lépcsős élképzésű Bachl Perimeter, Perimeter DS, Perimeter DDP termékek minimálisan 3 cm-es vastagságtól nyújtanak megoldást. Pinceszinten lévő fűtött, illetve állandó tartózkodásra szánt helyiségekhez a lapvastagságot lényegesen vastagabbra – hőtechnikai számítások alapján, de minimum 5 cm-re – kell tervezni.

Hatékonyan szigetelnek bármilyen külső falatHatékonyan szigetelnek bármilyen külső falat

Bachl Perimeter                                  Bachl Perimeter DS

A Bachl Perimeter lapok felülete sima, míg a Perimeter DS lapokon speciális vízelvezető csatornák gondoskodnak a nedvesség elvezetéséről. A Perimeter DS táblák durva felületük miatt alkalmasak mind pincék, mind lábazatok szigetelésére. A Perimeter DDP termékek felületén vízelvezető csatornák és speciális, átlapolható geotextília réteg található.

 

Koszorúk

Szintén formahabosított expandált polisztirolból készül a Bachl K típusú termék, mely koszorúk bentmaradó zsaluzataként használva ad hőhídmentes megoldást. Az egymáshoz nútféderes kötéssel kapcsolódó Bachl K elemek speciális, növelt méretű talpa segíti a biztos rögzítést, durvított felülete pedig a jobb vakolattartásról gondoskodik.

Hatékonyan szigetelnek bármilyen külső falat

Bachl K

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog