2010. július 09.

Segítségnyújtás az árvízkárosultaknak

Segítségnyújtás az árvízkárosultaknak

A Wienerberger, Magyarország egyik legnagyobb építőanyag gyártója a Vöröskereszttel együttműködve átfogó koncepciót dolgozott ki, hogy segítse az árvíz által sújtott régiókban a megrongálódott épületek helyreállítását. A vállalat dolgozói eközben 350 ezer forint értékben gyűjtöttek adományokat, és az újjáépítési munkában is részt vesznek.

Az elmúlt időszak árvizei következtében országszerte több mint háromezer lakóház sérült meg, a leginkább érintett borsodi régióban közel háromszáz otthon vált lakhatatlanná. Az újjáépítések során építőanyagra van a legnagyobb szükség – ezt felismerve a Wienerberger Téglaipari Zrt. a Vöröskereszttel együttműködve olyan átfogó koncepció kidolgozásában vállal szerepet, amely hosszú távon egy egész régión képes segíteni. A kezdeményezés célja, hogy tartós értéket képviselő, modern technológiával épített, árvízálló, ugyanakkor energiatakarékos, minőségi otthonhoz juttassa a fedél nélkül maradt állampolgárokat.

Az árvízkárosultak helyzete a Wienerberger munkatársait sem hagyta hidegen: saját erőből 350 ezer forint értékben gyűjtöttek tartós élelmiszereket és tisztítószereket, ezenkívül önkéntes munkával is segítenek a rászorulóknak. A tartós élelmiszer, illetve tisztítószer adományt a Wienerberger képviselője július elején adta át a Vöröskereszt Miskolci Regionális Igazgatóságának, akik a segélycsomagokat a rászoruló települések lakóinak juttatják el. Az újjáépítési munkából a dolgozók a segélyszervezet szervezésében a nyár folyamán, legkésőbb az építkezési munkák megkezdésekor veszik ki részüket.

 

További információ:
Szomory-Takács Eszter (eszter.takacs@wienerberger.hu)
Kis Valéria (kisvali@anderson.co.hu)

 

hírlevél-feliratkozás

épjog