2023. május 17.

Black Collection – új, hosszabb élettartamú tetőfóliák a Tondach kínálatában

Black Collection – új, hosszabb élettartamú tetőfóliák a Tondach kínálatában

A Wienerberger Zrt., a Tondach kerámia tetőcserepek gyártója, két új, továbbfejlesztett tetőfóliát kínál partnereinek. A FOL N Black és FOL K Black tetőfóliák megfelelnek a legmagasabb minőségi követelményeknek, hosszú élettartamukkal és univerzális alkalmazhatóságukkal kiváló választást jelentenek az építkezőknek és a felújítóknak.

Mindkét tetőfólia fekete színű és továbbfejlesztett változatai a korábbi piros színű fóliáknak. A speciális gyártástechnológia magasabb szakítószilárdságot, magasabb hőállóságot és jobb UV állóságot eredményez. Az új Tondach Black fóliák hosszabb élettartamúak, és hosszabb ideig használhatók ideiglenes fedésként.

Black Collection – új, hosszabb élettartamú tetőfóliák a Tondach kínálatában

A FOL N Black tetőfólia 120 g súlyú és szabadon átlapolt alátéthéjazatok kialakítására alkalmas. A FOL K Black 145 g súlyú, dupla ragasztósávval ellátott fólia, mely teljes deszkázatra is fektethető, így fokozottan vízzáró vagy szélzáró héjazat kialakításához is kiváló.

Mindkét termék kétkomponensű száltechnológiával készül. Az erősített magnak és a különleges tapadású külső rétegnek köszönhetően magasabb szakítószilárdság érhető el azonos felületsúly mellett.

Újdonság továbbá a gyártási folyamatban, hogy a funkciómembrán olvadékként kerül a két, erősített száltechnológiájú fedőréteg közé, azaz a membrán nem szilárd halmazállapotban kerül a hordozórétegek közé, hanem bevonatként viszik fel az első hordozórétegre, végül a második hordozóréteget hőpréssel illesztik.

A csúcstechnológiájú gyártási folyamat nem csak nagyobb szakítószilárdságot, de különösen erős és tartós rétegösszetartást, jobb UV állóságot és a magas, 100 °C hőállóságot eredményez. Ezáltal az új Black fóliák a Tondach Wevolt, vagy egyéb tetősíkba integrált PV panelek alatt is alkalmazhatók költséghatékony megoldásként.

 

További termékinformáció:
Tondach Tetőcserép - Gyártói oldal - Wienerberger Magyarország

 

Szaktanácsadó kollégáink elérhetőségét az alábbi linken találja:
Értékesítési szaktanácsadás - Wienerberger Magyarország

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog