2010. október 19.

Már kapható a 60 Wattos izzólámpák LED-es helyettesítője

Már kapható a 60 Wattos izzólámpák LED-es helyettesítője

A Parathom Classic A 60 teljes mértékben helyettesíti a hagyományos 60 Wattos izzólámpát, ugyanakkor energiafogyasztása akár 90 százalékkal is kevesebb lehet. A hagyományos foglalatba csavarható kompakt méretű és megbonthatatlan, tetszetős lámpa lakásokban, irodákban és szállodákban stb. egyaránt alkalmazható.

Az Osram Parathom Classic A nemcsak teljes mértékben helyettesíti a hagyományos 60 W-os izzólámpát, de tetszetősebb, nem is beszélve a valódi belső értékekről: energiafogyasztása mindössze 12 Watt, fényárama 640 lumen, élettartama elérheti a 25 ezer órát, energiahatékonysági osztálya „A”, és tetszés szerint dimmelhető. Az ősszel megjelenő új Parathom Classic A 80 még nagyobb fényáramot, 806 lument fog adni.

Már kapható a 60 Wattos izzólámpák LED-es helyettesítője

 

Halogénlámpákat helyettesítő LED

A közvetlenül a hagyományos foglalatba csavarható izzók mellett az Osram a Parathom termékcsalád keretében a leggyakoribb foglalatokhoz készülő, maximum 50 W-os halogénlámpák helyettesítésére is kifejlesztett LED-es lámpákat. Ma már ezek a lámpák megfelelő alternatívái a mennyezetlámpáknak, reflektoroknak és kiemelő fényeknek, mind az otthonokban, mind a professzionális alkalmazásokhoz. A Parathom Deco sorozat egy kis színt is visz a világításba: a LED-es lámpák ragyogó kék, zöld, piros és sárga színekben, akár színváltó változatban is kaphatók. Az Osram Parathom lámpákban több dolog közös: akár 90 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományos izzók, egyáltalán nem tartalmaznak higanyt, és fényük mentes az UV- és infravörös sugárzástól. Mivel a lámpák elektronikus előtétekkel működnek, a hasznos élettartam végén ingyenes újrahasznosító begyűjtőhelyeken, szakszerűen kell őket ártalmatlanítani.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog