Peri02

2011. február 05.

Oktatás, bemutató és képzés a TFH+E kiállításon

Oktatás, bemutató és képzés a TFH+E kiállításon

A február 16-18. között a Syma csarnokban megrendezett Tetők Falak Homlokzatok + Épületenergetika szakkiállításon a Wienerberger kiállítást, oktatást és szakmai előadást tart standján a Magyarországon elérhető legmodernebb falazási technológiáról, a Porotherm Profi síkracsiszolt téglatermékek és a Dryfix ragasztóhab alkalmazásáról.

A 2010-es Innovációs Nagydíj Pályázaton is kiemelt elismerésben részesült Porotherm Profi falazási technológia egyedülálló, hiszen lehetővé teszi, hogy a hagyományos falazási technológiáknál jóval gyorsabban, akár télen is épülhessen a fal. A technológia ugyanis a hagyományos habarcsolástól eltérően speciális ragasztóhabot használ a felfekvő felületükön síkra csiszolt téglák egymáshoz rögzítéséhez, ami fagypont alatt, akár -5 °C-ig is megbízhatóan használható. A Profi Dryfix ragasztóhab száraz technológia (víz hozzáadása nélkül használható), így alkalmazása jelentősen lerövidíti a falazás munkafolyamatát, mivel nem kell várni a falszerkezet kiszáradására, és hamarabb kezdődhet a vakolás. Alkalmazásával nő a falazat hőszigetelő képessége és az épület energiahatékonysága is.

 

Falazási bemutató és kivitelezői oktatás

A standon a kiállítás minden napján gyakorlati falazási bemutatót tartanak a Wienerberger szakemberei, így az érdeklődők személyesen is meggyőződhetnek arról, hogy a Profi Dryfix téglatechnológiával készült falazat építése szinte építőkocka-játék könnyedségű.

A szakkiállításon Porotherm Profi oktatásban is részt vehetnek az érdeklődő kivitelezők, amit az Építész Kamara 1 akkreditációs ponttal honorál. A képzés időpontja: 2011. február 18., péntek, 10.30 óra. A képzés körülbelül egyórás elméleti résszel indul a Syma csarnok oktatótermében, majd a Wienerberger standján zárul gyakorlati falazási bemutatóval. A Profi-képzésen a részvétel ingyenes, a résztvevők ingyenes oktatási anyagot kapnak, valamint a Wienerberger egy kávéra és ebédre is vendégül látja őket. A képzésre regisztrált szakemberek térítésmentesen mehetnek be a Syma csarnok területére, és a TFH+E szakkiállítást is megtekinthetik. (Az oktatásra a Wienerberger honlapján történő előzetes regisztrációval lehet jelentkezni.)

 

Passzívházépítés Profi Dryfix technológiával

A TFH+E szakkiállítás keretében idén is megrendezett Magyar Passzívház szakkonferencián – amelynek célja a passzívházak gyakorlati megvalósításának bemutatása – négy szekcióban hallgathatnak előadásokat az érdeklődők. A Falszerkezetek Hőszigetelése szekció programjában kapott helyet Vidóczi Árpád, a Wienerberger építész szaktanácsadójának előadása a teherhordó Profi Dryfix falazat építéséről. Emellett 1:1 arányú épületszerkezeti részleteket szemléltető modellek is megtekinthetők a helyszínen, amelyek a Profi Dryfix falazási technológia és Porotherm födémrendszer bemutatására készültek.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog