2011. április 12.

Ereszcsatorna vastagabb hőszigeteléshez, cserepeslemez műemléképülethez

Ereszcsatorna vastagabb hőszigeteléshez, cserepeslemez műemléképülethez

Új Lindab-termékekről, új gyártósor elindításáról és egy új tervezői portálról is beszámoltak azon a bemutatón, melyet építész és statikus tervezők számára tartottak a Construma szakkiállításon.

A Lindab Kft. Profil üzletága, mely építőelemek, fémlemezek és komplett acél szerkezetek széles körét gyártja mind a lakosság mind az ipar számára, tervezők részére tartott bemutatót április 6-án, a Construma kiállításon.

Mint elhangzott, a Lindab Profil több mint 28 országban képviselteti magát Európa szerte, és a nehéz gazdasági körülményei között is folyamatosan fejleszt, hogy még korszerűbb, az egyedi igényeket is kielégítő műszaki megoldásokat kínáljon. Az általános cég- és termékbemutatást követően került sor az építészek és statikus számára legizgalmasabb részre, a 2010. és 2011. év újdonságainak, fejlesztéseinek ismertetésére Kotormán István, fejlesztési és oktatási vezető előadásában. A termékfejlesztést részletezve új terméket, kiegészítőket, új gyártósor beindítását és a tervezői portál elindítását említette a szakember.

Az energiatudatos építés igényéhez kapcsolódóan a Rainline csatornarendszer vastagabb homlokzati hőszigetéshez is alkalmazható: nagyobb, 25 cm-es tüske rögzítővel is készül.

Újdonság a műemléki felhasználáshoz is ajánlott Roca cserepeslemez, mely négyféle kőzúzalékból, hidegen sajtolva készül, és nagyon kedvező mechanikai és tűzállósági tulajdonságokkal rendelkezik.

Az ipari alkalmazás területén az LTP 35-ös trapézlemez már 10%-os tetőhajlás esetén is biztonságos, vízzáró és teherbíró illesztést tesz lehetővé. A biatorbágyi új gyártósoron gyártják már az LTP 85-ös bordás trapézlemezt is, mely vasbeton- és acélcsarnokokhoz beltéri alkalmazásra ajánlott (lágyfedésű zárófödém, közbenső szintosztás teherhordó lemeze).

Új elemekkel bővült a tetőbiztonsági rendszer is, és ebben az évben – hazai gyártásban – elindult a Lindab SRP Click előkorcolt síklemez tetőprofilja, mely kétféle korcmagasságban és több színben áll rendelkezésre, továbbá gyors és egyszerű szerelést tesz lehetővé. A rejtett csavarozás pedig a magasabb esztétikai igényeket kielégítését szolgálja.

Ereszcsatorna vastagabb hőszigeteléshez, cserepeslemez műemléképülethez

Az építészek és statikus tervezők munkáját a Lindab az új tervezői portálján található szoftverek, CAD letöltések és alkalmazások segítik, egyik legújabb fejlesztés az ArchiCAD-be tölthető komplett Lindab termékkönyvtár.

 

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog