2015. október 07.

Újabb KKV-s fejlesztés valósult meg Lindab csarnokkal

Újabb KKV-s fejlesztés valósult meg Lindab csarnokkal

Az internetes áruház háttérbázisaként működő új csarnokban lesz raktár, előkészítőrész, de bemutatóteremként is funkcionál majd. Ezek mellett természetesen lesznek benn irodák, tárgyaló, illetve a személyzet számára mosdók és egy kisebb konyha is.

A projekt részleteiről Mátra György, a Komfort Kontroll Kft. ügyvezetője számol be.

-Jellemzés a számok tükrében?

-Az alapterülete 600 m2; 20×30 méteres téglalap alaprajzzal. A homlokzat 3,5, a gerinc pedig 6 méter magas. Ezek a belső méretek tették lehetővé, hogy például a tárgyalót és az irodákat galérián helyezzük el, így is növelve a raktárra szánt terület méretét.

Újabb KKV-s fejlesztés valósult meg Lindab csarnokkal

-Az épületben folyó munka jellegéből következik, hogy az épület hőszigetelt.

-A hőszigetelést a rendszert szállító Lindab szendvicspaneljeiből oldottuk meg. Ennek az a lényege, hogy két acéllemez – vagy ahogyan a szakzsargonban mondják: fegyverzet – fogja közre a hőszigetelő anyagot. Mi a PIR habos szendvicspanelt választottuk. Ezek vannak a homlokzaton és a tetőn is.

-Miért könnyűszerkezet és miért pont a Lindab?

-Mivel épületgépészettel foglalkozunk, jó munkakapcsolatot alakítottunk ki a Lindab légtechnikával foglalkozó munkatársaival. Ők ismertettek meg az úgynevezett Profil üzletágukkal, amely könnyűszerkezetes csarnokrendszereket gyárt a több ezer négyzetméteresektől egészen a garázsnak valókig. Megtudtuk azt is, hogy biatorbágyi gyárukban a rendelkezésükre bocsátott tervek alapján – természetesen a saját statikai fejlesztéseiket, megoldásaikat is integrálva – teljesen egyedi csarnokot tudnak építeni a számunkra.

Újabb KKV-s fejlesztés valósult meg Lindab csarnokkal

-Teljesen egyedi csarnokot? Azt gondolhatnánk, hogy egy ilyen világcég típusokban és sémákban gondolkodik.

-Ennél többről van szó! Rendszerekben gondolkodnak. Elemek, statikai megoldások, illesztési technológiák, kiegészítők igen szofisztikált rendszerében. Engem mint műszaki szakembert pont az ragadott meg a legjobban, hogy olyan unikális csarnokot kapok, amely mégis ízig vérig Lindab termék. A megrendelő ilyenkor biztonságban érezheti magát, hiszen tudja, hogy a főtartógerendától a legapróbb csavarig kiváló svédacél alapanyagból készült, tűzihorganyzott és tökéletesen kompatibilis alkatrészekből építkezik. Ráadásul olyanokból, amelyek rendelkeznek az előírásoknak megfelelő minőségi, tűzvédelmi tanúsítványokkal. És az sem elhanyagolható tényező, hogy egy hazai gyártóbázissal rendelkező céggel kapcsolatban sokkal nagyobb valószínűséggel érvényesíthetők a garanciák is.

Az elmondottakból talán arra a kérdésre is kiolvasható a válasz, hogy miért könnyűszerkezet. Az acél alapanyagok könnyűek és igen magas fokon előregyártottak, szállításuk tehát olcsóbb. Összeszerelésük – a száraz szerelési technológiának köszönhetően – sokkal gyorsabb és tisztább, mint ha hagyományos anyagokat használtunk volna.

Ezt személyesen is igazolni tudom, mert a kivitelezési útmutatók pontosságának, áttekinthetőségének, a leszállított elemek egyértelmű jelölésének és a Lindab folyamatos tanácsadói segítségének köszönhetően magunk is el tudtuk végezni a kivitelezést.

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog