2011. szeptember 08.

Egykomponenses kenhető vízszigetelő rendszer

Egykomponenses kenhető vízszigetelő rendszer

A magyar ipari épületállomány jelentős részénél elöregedett a lemezes tetőszigetelés, hiányosak vagy rosszul megtervezettek a részletképzések. Felújításukkor a Sika szakemberei helyszíni konzultációval, rögzítési és vízelvezetési terv készítésével, vagy akár CAD csomópontokkal tudják segíteni a tervezői és kivitelezői munkát.

Sok esetben a tetőfelületen felépítmények, áttörések nehezítik a tetőszigetelők munkáját. A szellőzők, kémények, feszítőhuzalok, folyókák vagy egyéb gépészeti egységek bonyolult csomópontokat eredményeznek a szigetelés vezetésében, mely részletek kialakításához rendkívül egyszerűen használható, biztonságos megoldást fejlesztett ki a Sika konszern.

 

Egykomponenses kenhető vízszigetelő rendszer a Sikától

 

A Sika Roof MTC egykomponenses kenhető vízszigetelő rendszer, mely új építésnél és régi tetők felújításánál is használható. Az alapozó helyes megválasztásával erős, tartós tapadás érhető el bitumenes lemezeken, betonon, PVC-n, fémen vagy egyéb alapfelületeken is, ezért a bonyolult csomópontokban alkalmazva kiváló kiegészítő terméke lehet bármelyik szigetelési módozatnak. Mivel kenhető, az alapfelület formájára tökéletesen illeszkedő, „testre szabott” szigetelő réteget kapunk, mely UV-álló és a beágyazott speciális üvegszövetnek köszönhetően egyedülálló repedésáthidaló képességgel is rendelkezik. Beépítéséhez nincs szükség forró levegőre vagy lángra, így a tűzveszély kiküszöbölése miatt ma már számos olaj- és vegyipari cég használja előszeretettel épületei tetőfelújításaihoz.

 

Egykomponenses kenhető vízszigetelő rendszer

 

Egykomponenses kenhető vízszigetelő rendszer

 

Egyre gyakoribb az igény a tetőfelületek energetikai hasznosítására, melyhez a Sika a partnercégeivel közösen egyedülálló csomagot kínál: a tetőfelületen elhelyezendő hő- vagy áramtermelő egységeik a vízszigeteléssel szoros egységet alkotnak, figyelembe véve a rögzítéseket, illetve a membrán fényvisszaverő képességét.

 

Egykomponenses kenhető vízszigetelő rendszer a SikátólEgykomponenses kenhető vízszigetelő rendszer

 

Minőségi szolgáltatások segítik a tervezést és a kivitelezést

Mára a Sika kibővített termékpalettájával áll az ipari épülettervezéssel, kivitelezéssel és üzemeltetéssel foglalkozók rendelkezésére. A cég szakemberei segítséget nyújtanak a szükséges betontechnológia megtervezésében, az ipari padozatok, burkolatok, bevonatok optimális megválasztásában, korrózió elleni védelmi és tűzvédelmi kérdésekben ugyanúgy, mint épület- és tetőszigetelési megoldások kidolgozásában. Mindezek mellett a szakemberek a gyakorlatban is felügyelik a kivitelezési munkálatokat annak érdekében, hogy az eredmény az elvártnak megfelelő legyen.

 

Egykomponenses kenhető vízszigetelő rendszer

 

További információkért látogasson el az Ipari építés – Csarnokmegoldások konferenciasorozat valamelyik színhelyére, vagy a www.sika.hu honlapra!

 

Egykomponenses kenhető vízszigetelő rendszer

 

(x)

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog