2011. szeptember 08.

Egykomponenses kenhetõ vízszigetelõ rendszer

Egykomponenses kenhetõ vízszigetelõ rendszer

A magyar ipari épületállomány jelentõs részénél elöregedett a lemezes tetõszigetelés, hiányosak vagy rosszul megtervezettek a részletképzések. Felújításukkor a Sika szakemberei helyszíni konzultációval, rögzítési és vízelvezetési terv készítésével, vagy akár CAD csomópontokkal tudják segíteni a tervezõi és kivitelezõi munkát.

Sok esetben a tetõfelületen felépítmények, áttörések nehezítik a tetõszigetelõk munkáját. A szellõzõk, kémények, feszítõhuzalok, folyókák vagy egyéb gépészeti egységek bonyolult csomópontokat eredményeznek a szigetelés vezetésében, mely részletek kialakításához rendkívül egyszerûen használható, biztonságos megoldást fejlesztett ki a Sika konszern.

 

Egykomponenses kenhetõ vízszigetelõ rendszer a Sikától

 

A Sika Roof MTC egykomponenses kenhetõ vízszigetelõ rendszer, mely új építésnél és régi tetõk felújításánál is használható. Az alapozó helyes megválasztásával erõs, tartós tapadás érhetõ el bitumenes lemezeken, betonon, PVC-n, fémen vagy egyéb alapfelületeken is, ezért a bonyolult csomópontokban alkalmazva kiváló kiegészítõ terméke lehet bármelyik szigetelési módozatnak. Mivel kenhetõ, az alapfelület formájára tökéletesen illeszkedõ, „testre szabott” szigetelõ réteget kapunk, mely UV-álló és a beágyazott speciális üvegszövetnek köszönhetõen egyedülálló repedésáthidaló képességgel is rendelkezik. Beépítéséhez nincs szükség forró levegõre vagy lángra, így a tûzveszély kiküszöbölése miatt ma már számos olaj- és vegyipari cég használja elõszeretettel épületei tetõfelújításaihoz.

 

Egykomponenses kenhetõ vízszigetelõ rendszer

 

Egykomponenses kenhetõ vízszigetelõ rendszer

 

Egyre gyakoribb az igény a tetõfelületek energetikai hasznosítására, melyhez a Sika a partnercégeivel közösen egyedülálló csomagot kínál: a tetõfelületen elhelyezendõ hõ- vagy áramtermelõ egységeik a vízszigeteléssel szoros egységet alkotnak, figyelembe véve a rögzítéseket, illetve a membrán fényvisszaverõ képességét.

 

Egykomponenses kenhetõ vízszigetelõ rendszer a SikátólEgykomponenses kenhetõ vízszigetelõ rendszer

 

Minõségi szolgáltatások segítik a tervezést és a kivitelezést

Mára a Sika kibõvített termékpalettájával áll az ipari épülettervezéssel, kivitelezéssel és üzemeltetéssel foglalkozók rendelkezésére. A cég szakemberei segítséget nyújtanak a szükséges betontechnológia megtervezésében, az ipari padozatok, burkolatok, bevonatok optimális megválasztásában, korrózió elleni védelmi és tûzvédelmi kérdésekben ugyanúgy, mint épület- és tetõszigetelési megoldások kidolgozásában. Mindezek mellett a szakemberek a gyakorlatban is felügyelik a kivitelezési munkálatokat annak érdekében, hogy az eredmény az elvártnak megfelelõ legyen.

 

Egykomponenses kenhetõ vízszigetelõ rendszer

 

További információkért látogasson el az Ipari építés – Csarnokmegoldások konferenciasorozat valamelyik színhelyére, vagy a www.sika.hu honlapra!

 

Egykomponenses kenhetõ vízszigetelõ rendszer

 

(x)

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Ă©pjog