Építészkongresszus

2022. október 13.

A tető síkjába illeszkedő, moduláris napelemrendszer

A tető síkjába illeszkedő, moduláris napelemrendszer

A Wevolt X-Tile a Tondach tetősíkba illeszkedő napelemes tetőmodulja, mely ötvözi a csúcstechnológiát és az esztétikumot: a tetőcserepek és a napelemes panelek egy síkban helyezkednek el, és tökéletesen fedik egymást. A modern „back contact” technológiának köszönhetően a cellákat összekötő vezetékek a panel hátoldalára kerülnek, így a cserepek felszíne teljesen homogén marad. A 4 cserép széles és 1 cserép hosszú elemek olyan helyeken is alkalmazhatók, ahol a hagyományos napelemek nem férnek el az esetleges áttörések miatt.

A Wevolt X-Tile napelemes tetőmodul úgy termel energiát, hogy az építtetőnek nem kell kompromisszumot kötnie az esztétikum és a dizájn terhére: a tető szép, letisztult formavilágú lesz. A Tondach Actua 10 kerámia tetőcseréppel kompatibilis, dupla edzett üvegből készült modulok a 70 milliméter átmérőjű jégeső-csapadékszemeknek is ellenállnak, méretük miatt pedig olyan helyeken is alkalmazhatók, ahol a hagyományos napelempanelek nem férnének el. A gyártó a tetőcserépre 33 év, a napelemes egységre 30 év garanciát kínál.

A tető síkjába illeszkedő, moduláris napelemrendszer

 

Hatékonyabb, ellenállóbb, könnyebben telepíthető

A dupla edzett üvegből készült, ellenálló modulokat a tetőfedő építi be a cserepekkel együtt. Az elektromos szerelést és üzembehelyezést a Wienerberger partnere végzi, beleértve a tervezési, bekötési és engedélyeztetési szolgáltatásokat, illetve a teljes körű ügyintézést az áramszolgáltatóval.

A Wevolt napelemes tetőmodulok beépítése egyszerűbb, mint a cserépméretű napelemes megoldásoké. A dupla edzett üveg kimagasló mechanikai ellenállást eredményez, szerelés közben sem kell tartani esetleges töréstől. A kevesebb csatlakozó nemcsak a hatékonyságrontó ellenállások számát csökkenti, de gyorsítja a kivitelezést is. Emellett nincs szükség extra anyagok beépítésére a csatlakozások kiemeléséhez.

A felhelyezést bármilyen szakképzett tetőfedő el tudja végezni, de a Wienerberger ingyenes és teljes körű helyszíni támogatást is nyújt. A hibrid inverter technológiának köszönhetően opcionálisan választható akkumulátorcsomagokkal akár évekkel később is, külön áramszolgáltatói adminisztráció nélkül alkalmassá tehetők energiatárolásra az otthoni napelemes rendszerek. Ez a bruttó elszámolás bevezetésekor válik majd igazán fontossá. Az akkumulátorokba nappal betermelt energiát éjszaka használják fel, az esetlegesen fennmaradó részt pedig magasabb átvételi áron lehet elszámolni.

A tető síkjába illeszkedő, moduláris napelemrendszer

 

Alkalmazkodik a fogyasztók igényeihez

A Wevolt X-Tile rendszer több csomagban érhető el, így könnyedén a fogyasztók egyedi igényeihez alakítható. A rendszer a 3,6 kWp teljesítményű, 20 m2 felülettől egészen 12 kWp, akár 80 m2-ig kiépíthető. Míg a legkisebb csomag a világítás és a háztartási gépek fogyasztását fedezi (körülbelül 4 000 kWh/év), a legnagyobb már elektromos meghajtású gépjárművek, illetve egyéb speciális fogyasztók (magas teljesítményű informatikai eszközök, medencefűtés, külső burkolatfűtés) áramfogyasztásának megtermelésére is alkalmas (körülbelül 13 000 kWh/év).

A tető síkjába illeszkedő, moduláris napelemrendszer

 

Kompatibilitás és ajánlatkérés

A Tondach Actua 10 új generációs, modern, sík dizájnú kerámia tetőcserép kompatibilis a WeVolt X-tile napelemes tetőmodullal. A FusionProtect felületkialakításnak köszönhetően a kiváló mechanikai ellenállóság időtálló esztétikával párosul. Könnyen és gyorsan beépíthető és elérhető stílusos, antracit színben. A vállalat szakemberei új építés és felújítás esetén is segítenek az ajánlatkérésben, valamint támogatást nyújtanak többek között a benapozás modellezésében, teljes körű mennyiségszámításban, valamint panelkiosztásban és teljesítménykalkulációban is.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog