2021. november 12.

A Wienerberger-csoport új szintre emeli a fenntarthatóságot

A Wienerberger-csoport új szintre emeli a fenntarthatóságot

Környezet, társadalmi témák és értékek: A Wienerberger-csoport elkötelezett szándéka, hogy fenntartható vállalatként működjön, felelősséget vállaljon a társaság dolgozóiért, szélesebb körben pedig az emberekért és a természetért. Ennek érdekében a cég új, ambiciózus fenntarthatóági célokat jelölt ki 2023-ra.

Az egyre gyorsabb ütemben zajló éghajlatváltozás, a biodiverzitás csökkenése, a szűkös erőforrások mind azok a problémák, amelyekre a felelősségteljesen gondolkodó és működő, a jövőt szem előtt tartó vállalatoknak figyelemmel kell lenniük. A Wienerberger a világ vezető építőanyag-gyártójaként ezért olyan új célokra és fejlesztési irányokra koncentrál, amelyek az említett kérdésekre hatékony választ adnak. Ez tükröződik vissza a vállalatcsoport 2023-ig tervezett fenntarthatósági programjában is. Ennek meghatározó pillére, hogy csoportszinten 15 százalékkal csökkenjen a szén-dioxid-kibocsátás az említett határidőig. E mellett teljesen újrafelhasználható és újrahasznosítható termékeket kívánnak tervezni. A társaság olyan biodiverzitási programot indít, amely minden telephelyét érinti, illetve az a cél, hogy vállalatcsoport felsővezetésében a nők aránya meghaladja a 15 százalékot. A Wienerbergernél hisznek abban, hogy ezekkel a célokkal lehetővé teszik a felelős működést. Mindezek segítenek elérni, hogy a jövő generációinak ugyanazok a lehetőségei legyenek, mint ami ma emberének megadatott.

 

A környezetünk védelme és megőrzése

Minden vállalati tevékenységet a csoport fenntarthatósági céljaihoz igazítanak, és szigorú ESG (környezeti, társadalmi, irányítási) kritériumoknak vetik alá. Az Európai Zöld megállapodást a Wienerberger a 2023-as fenntarthatósági programjával támogatja. A kitűzött fejlesztések elősegítése és előmozdítása érdekében a társaság évente 60 millió eurót fektet be kutatás-fejlesztésbe, innovatív eljárásokba és új termékekbe.

 

Az emberek és a társadalom érdekében

A Wienerberger a vállalat legfontosabb sikertényezőjének alkalmazottait tartja. Éppen ezért támogatja a munkavállalók képességeinek és készségeinek fejlesztését, ennek érdekében pedig biztonságos és motiváló munkakörnyezetet kínál számukra. Kitűzött cél, hogy magas szintű sokszínűséget érjenek el. A toborzási stratégiát, a humánerőforrás-fejlesztést, az utódlástervezést, valamint tehetséggondozást is az ambiciózus célokhoz igazítják.

A társadalmi felelősségvállalás ugyancsak komoly hangsúlyt kap, így a társaság meghatározó társadalmi projektekben és kezdeményezésekben jelenik meg, egyebek mellett a Habitat for Humanity International partnereként.

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo