2021. december 06.

A XI. Épületszerkezeti Konferencia témáival, valamint csarnokokkal jelentkezik a Metszet idei utolsó, 2021/6. száma

A XI. Épületszerkezeti Konferencia témáival, valamint csarnokokkal jelentkezik a Metszet idei utolsó, 2021/6. száma

A 2021. november 23-ai XI. Épületszerkezeti Konferenciához kapcsolódó szakcikkek mellett csarnoképületek kerültek az idei év utolsó lapszámába. 

Címlapon a Hungexpo F1 jelû fogadóépületének felülnézeti rajza. A szokatlan tömegû épületet Katona Vilmos és a parametrikus-generatív építészetet kutató Gyulai Levente mutatja be. 

További hazai példa Telki új sportcsarnoka, amelyet egy paralelogramma alakú telken meglévõ alapozáshoz kellett megtervezni. Zalaegerszeg egykori ruhagyári épületegyüttesének felújítási lehetõségét pedig Lekics Gábor mutatja be energetikai szempontból, ezzel a barnamezõs beruházások példáját adva. Külföldi példák között ezúttal egy osztrák borászatot és egy norvég tengerhalászati iparterületet ismerhetünk meg. 

Több mint 60 oldalon az idei Épületszerkezeti Konferenciához kapcsolódó elõadások anyagai kaptak helyet, ezek túlnyomó többsége idén mûemlékek felújításával, funkcióváltásával, a régi, megõrizendõ és az új szerkezetek közötti kapcsolat megfelelõ kialakításával foglalkozik. Aki lemaradt az idei konferenciáról, itt még elolvashatja az elõadók kapcsolódó szakcikkeit. 

A Zöld Oldalak ezúttal a logisztikai parkok különbözõ fenntarthatósági tanúsításával (BREEAM, WELL) foglalkozik, a Mai szemmel rovat Balatonalmádi 45 éve változatlan buszpályaudvarát mutatja be, az a_pro rovat pedig egy erdélyi erdei menedékházat.  

A Metszet itt elõfizethetõ >>

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog