2023. november 27.

Az épszerk konferenciára megjelent a Metszet 6. száma

Az épszerk konferenciára megjelent a Metszet 6. száma

Évek óta hagyomány, hogy az év utolsó Metszet-lapszáma a BME Épületszerkezettani Tanszék konferenciájára jelenik meg. Idén sem volt ez másként, a 6. szám ezért épszerkes tematikával jelentkezik, és a tanszék több oktatójának cikkét is publikáljuk. 

A címlapon Varga Tamás DLA balatonfüredi sportcsarnoka látható. A város külterületén elhelyezkedõ, nagy kiterjedésû sportparkhoz készült multifunkcionális sportcsarnokot Dudics Krisztián mutatja be. A sportoláshoz kapcsolódóan olvashatunk egy olasz jégcsarnokról és egy kollégiumépületrõl, amely a Székelyföldi Jégkorong Akadémiához épült. A harmadik külföldi példa ezúttal egy zabpehelygyár Kínából.

Az épszerkes cikkek között Páricsy Zoltán az általa tervezett révfülöpi gyerektábor pavilonjait ismerteti, Németh Csaba egy V. kerületi irodaház szállodává alakítását mutatja be, Oláh Krisztián Sándor és Dr. Takács Lajos pedig a tûzterjedési gátak méretezésének történetébe nyújt betekintést a kezdetektõl napjainkig.

A Zöld Oldalak ezúttal ipari-logisztikai épületekkel foglalkozik, az a_pro' rovatból a Paradigma Ariadné Teknõs Tanösvényét ismerhetjük meg, a Mai szemmel pedig Tiry György (Közti) épületérõl, a Fõvárosi Növényvédelmi Állomásról ad egy régi és egy mai pillanatfelvételt.

A Metszet itt elõfizethetõ >>

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog