2024. mrcius 11.

Ilyen még nem volt: építészeti animációs filmszemle

Ilyen még nem volt: építészeti animációs filmszemle

Fábry Sándor, Asbót Kristóf, Brovinszki László, Kollarik Tamás, Répás Ferenc: nagy nevek a zsûriben; minisztériumi, MMA- és szakmai támogatás: a legjobbak fogtak össze a Metszet építészeti szaklap kiadójával az építészeti animáció, épületvizualizáció elismerésére. Már lehet pályázni!

Az Artifex Kiadó építészeti animációs pályázatot hirdet – az Építési és Közlekedési Minisztérium, valamint a Magyar Mûvészeti Akadémia támogatásával.

Az építészet érdekes bemutatását – az ez iránt érdeklõdõ szélesebb közönség és különösen a fiatalság számára –, az építészeti tervezés színvonalának méltó megmutatását szolgálja a most útjára indított filmszemlénk.

Napjainkra a tervezett épületeket, rekonstrukciókat, akár jövõbeli városrészek megmutatására szolgáló, CAD rendszereken alapuló 3D modellezés, renderelés, animáció önálló mûvészeti ággá vált, melyek produktumai azonban gyakran csak a megrendelõk, építtetõk szûk köre számára válnak láthatóvá. 

Kezdeményezésünk célja, hogy az építészeti animációkba, vizualizációkba fektetett mûvészeti teljesítmény láthatóvá és elismertté válhasson – ezt szolgálja a CAD’oro építészeti animációs, épületvizualizációs filmszemle.

 

RÉSZLETEK A FILMSZEMLÉRÕL ÉS A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSI LEHETÕSÉGRÕL: cadoro.hu

 

A filmszemle zsûrije:
Fábry Sándor alkotó, dramaturg
Asbót Kristóf belsõépítész, filmrendezõ – Fuga
Brovinszki László – MOME
Répás Ferenc – BME
Kollarik Tamás – MMA-MMKI

A filmeket elõzetes közönségzsûrire bocsátja a Budapesti Építészeti Központ | Fuga | 1052 Budapest, Petõfi Sándor utca 5.

A filmszemle díjkiosztójának helyszíne: Etele Plaza Cinema Prémium (1115 Budapest, Etele út 68. 5. emelet, mozgólépcsõvel)

A díjkiosztó idõpontja: 2024. május 14.

Az eseményt online közvetítjük.

A CAD’oro fõszponzora a Lumion, szakmai támogatói az Építési és Közlekedési Minisztérium, valamint a Magyar Mûvészeti Akadémia; szponzora az Alukönigstahl Kft., az eContest és a Grafcom Media Kft.

 

Kapcsold cikkek:

hrlevl-feliratkozs

épjog