Deceuninck

 

2022. augusztus 30.

Irodaházakat mutatunk be a Metszet 2022/4. számában

Irodaházakat mutatunk be a Metszet 2022/4. számában

Címlapon a Bánáti+Hartvig Építész Iroda új székhelye, amelyet a Fehérvári úton, közel a vásárcsarnokhoz, az egykori Alba Regia étterem épületében alakítottak ki. Döntésüket, hogy meglévő épületet alakítanak át saját igényeiknek megfelelően, komoly vizsgálódás előzte meg. Az épületet és a körforgásosság építészeti vonatkozását Pokol Júlia cikke ismerteti. 

 

További hazai példák a Zoboki iroda Pillar irodaháza a Dózsa György úton, Fernezelyi Gergely irodaház-felújítása, illetve bővítése a Városmajor utcában, valamint Korompay Attila és Hatvani Ádám Folyondár utcai irodaépülete. 

A külföldi példák ezúttal Svájcból, Finnországból és Kolozsvárról érkeznek: a Zumthor iroda saját stúdióegyüttesét, a helsinki Uniarts művészeti kampuszát, és a kolozsvári Mossfern építésziroda stúdióját mutatjuk be. 

A Zöld Oldalak is irodákkal foglalkozik: a HuGBC Green Future konferenciája alapján a nettó nulla CO2-kibocsátású irodaépületek megvalósíthatóságát járja körül, míg a Mai szemmel rovatból Szolnok 1960-as években épült hatemeletes irodaházának múltját és jelenét ismerhetjük meg. 

A Metszet itt előfizethető >> 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog