2022. március 31.

Az építészet természete – Megjelent a Metszet 2022. évi első száma

Az építészet természete – Megjelent a Metszet 2022. évi első száma

A Metszet első száma hagyományosan az Építészkongresszus témáival jelentkezik, amelynek idei címe Az építészet természete. 

Címlapon az új Néprajzi Múzeum épülete, amely ikonikus helyszínen épült meg, az '56-os emlékműnek is keretet alkotva a Városligetben. Ferencz Marcel munkáját Vukoszávlyev Zorán cikke mutatja be. A szomszédságában épült, nemrégiben átadott Magyar Zene Házát, Fujimoto extravagáns épületét is megismerhetjük közelebbről, Zubreczki Dávid jóvoltából. 

Az építészet természete – Megjelent a Metszet 2022. évi első száma

Az Építészkongresszushoz kapcsolódó cikkekből megismerhetünk egy zuglói és egy Csengtu-i (Kína) városközpont-pályázatot (Zaha Hadid Architects), egy malajziai irodaházat (Ken Yeang), a thaiföldi Elefánt Világ Projektet (Boonserm Premthada), Ulf Meyer pedig a japán belső terek és a természet viszonyáról ír. 

A Zöld Oldalak a tavaly novemberi ENSZ Klímacsúccsal és a megfogalmazott klímaegyezménnyel foglalkozik, míg a Mai szemmel rovatban ezúttal a kelenföldi városközpont egykori és mai képét veti össze. 

 

A Metszet itt előfizethető >>

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog