2022. augusztus 23.

Ablaktrendek: akrilbevonatú profilok fém színekben, keskeny látszó keret passzívház minőségben

Ablaktrendek: akrilbevonatú profilok fém színekben, keskeny látszó keret passzívház minőségben

A profilra extrudált úgynevezett akrilüveg felület vagy a „teljesüvegezés” lehetőségét kínáló és az épület látványában szinte eltűnő keskeny keretek, valamint az űrkutatásban is használt szárazragasztási technológia – ezek azok az innovációk, amelyeket a GEALAN évtizedek óta alkalmaz és továbbfejleszt, amelyek ma is a szolgálják az építészeti elképzeléseket, és persze a gazdaságosság és tartósság kapcsán támasztott elvárásokat is.

Mit jelent az akrilüveg-technológia?

A járműiparban (hátsó lámpák), belsőépítészetben és más iparágakban is használt, a profilgyártásban azonban a szokványostól eltérő akrilüveg biztosítja a GEALAN profilok felülmúlhatatlan felületi tartósságát.

Gondoljunk bele, mit nyújt a GEALAN által immáron 40 éve alkalmazott különleges eljárás a használat során. Az úgynevezett koextrúziós eljárással a gyárban a fehér műanyag profil alaptestre ráolvasztják ezt a tartósságot fokozó akrilüveg réteget (PMMA bevonatot), amely kb. 0,5 mm vastag, vastagabb, mint bármelyik lakkréteg vagy dekorfólia. Ez elegendő anyagvastagság ahhoz, ha mégis bármilyen sérülés keletkezne, az maradéktalanul eltüntethető legyen. A felület lényegesen keményebb, színtartóbb lesz, ami különösen fontos a homlokzaton.

Ablaktrendek: akrilbevonatú profilok fém színekben, keskeny látszó keret passzívház minőségben

A GEALAN acrylcolor® ablakprofilokkal készülő ablakok színpalettája jelenleg kilenc standard árnyalatból és kérésre további 50, speciális színből áll. A német gyártó az egyetlen, amely PMMA-bevonatú fémes színű felületeket kínál, és garantálja a fémes pigmenteket tartalmazó felület optimális, egyenletes felhordásával annak tartós és állandó megjelenést. A cég termékfejlesztői a tavaszi Nemzetközi Jövő Fórumon jelenthették be a GEALAN-acrylcolor® divatos fémes színeinek kibővítését: a RAL 1035-höz hasonló, fémes hatású arany, bronz és gyöngybézs színek számítanak újdonságnak.

GEALAN acrylcolorról bővebben >>

 

Designer ablakok keskeny kerettel

A kifejezetten építészeti „designer ablakok” profilja a GEALAN-KUBUS. Ez a modell megszabadult a zavaró belső illesztésektől, kívülről pedig rejtett szárnykerettel teszi izgalmassá az összképet. Mindezt úgy, hogy a tokszerkezet – ha a tervező úgy szeretné – gyakorlatilag láthatatlanná válva, a homlokzatban rejtetten és teljesüveg megjelenés látványát nyújtva garantál maximális kilátást. A tervezési perspektívát a 100%-ban látható, félig rejtett vagy rejtett, szinte láthatatlan tokszerkezet biztosítja.

Ablaktrendek: akrilbevonatú profilok fém színekben, keskeny látszó keret passzívház minőségben

A technológia újdonsága abban áll, hogy az üvegtömítés és a keretes tömítés különböző funkcióit egy tömítés-keresztmetszetben integrálja. Ezzel együtt az ilyen profillal készülő ablak a legjobb értékeket mutatja a csapóeső, szélteher és légzárási képesség tekintetében egyaránt. A rendszer mérete 100 mm mind a keret-szárny kombinációnál, mind az elülső résznél. Ez azt jelenti, hogy az elülső és oldalsó keretrészek azonos homlokszélességűek, ami a műszaki megoldás szimmetriáját és esztétikát garantálja.

Ablaktrendek: akrilbevonatú profilok fém színekben, keskeny látszó keret passzívház minőségben

A kész ablak energetikai jellemzőihez a kiváló 0,88 W/(m²K) Uf-értékkel járul hozzá, amely megfelel a passzívház-alkalmasság kritériumainak is. A kiváló hőszigetelő tulajdonságokat a korszerű kamrarendszer, a IKD® intenzív maghőszigetelés és a GEALAN innováció, a 2010 körül kifejlesztett ragasztási technológia gondoskodik (STV statikus szárazüvegezés). Utóbbi alapjául a repülőgépgyártás és a háztartási gépek igénybe vett részeinek ragasztási technológiája szolgált. Sütőajtók, elöltöltős mosógépek ajtóinál alkalmazott ragasztási eljárás ma már az ablakoknál is előfordul, persze csak ha a közel 70 éve a műanyag profilgyártásban élen járó GEALAN, Európa egyik vezető gyártójának technológiája mellett döntünk.

GEALAN-KUBUS® rejtett szárnykerettel készült ablakrendszerek >>

(x)

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

Kós Károly születésnapja, vagyis december 16-a lett a Magyar Építészet Napja

A köztársasági elnök is aláírta az állami építési beruházások rendjéről szóló, módosított törvényt

épjog