filmszemle

2015. augusztus 25.

Acélszerkezetek kapcsolata hőszigetelve

Acélszerkezetek kapcsolata hőszigetelve

A lakó- és ipari épületeknél az acélszerkezetek alkalmazása tartós, időtálló megoldás. A mai modern építészetben trend az acélszerkezetek megjelenése a homlokzaton, az erkélyen vagy a tetőkonstrukcióban. Ilyen épületeknél gyakran előfordul, hogy acélgerenda fut az épület belsejéből a külső térbe. Ennek kivitelezésére nyújt megbízható megoldást a Schöck cég az Isokorb KST hőszigetelő elemével.

A németországi RWTH Intézetben készült tanulmány összehasonlította az Isokorb KST elemmel hőszigetelt és egy szabadon kifutó acélgerenda hőtechnikai paramétereit.

Acélszerkezetek kapcsolata hőszigetelve 

A tanulmány szerint az Isokorb KST hőtechnikai elválasztás az egyetlen megoldás, amellyel elérhető az FRsi>0,7 követelmény. (A tanulmány letölthető a www.schoeck.de/gutachten-kst oldalról.) Az Isokorb KST nemcsak elválasztja az acélszerkezeteket, hanem igénybevételeket is át tud adni a csatlakozó szerkezetekre. A minősített termék három részből áll: egy húzóerőt felvevő, egy nyomó- és nyíróerőt felvevő, illetve egy hőszigetelő, köztes modulból. Az elem moduláris felépítése lehetővé teszi, hogy több elemből nagyobb teherbírású kapcsolatot lehessen kialakítani.

Acélszerkezetek kapcsolata hőszigetelve 

A modulok belsejében minőségi rozsdamentes acél gondoskodik a korrózió elleni tartós védelemről.

Részletes tervezési dokumentáción kívül ingyenesen letölthető számítási szoftver is segíti a tervezők munkáját. A program az igénybevételek alapján megajánlja a leggazdaságosabb megoldást. A szoftver a következő oldalon található: http://www.schoeck.hu/hu/letoeltesek, Méretező szoftver. A számítás mellett a statikai ellenőrzés is kinyomtatható.

Acélszerkezetek kapcsolata hőszigetelve

Az Isokorb KST elemek nemcsak új épületeknél, hanem régiek felújításánál

is használható.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog