2012. május 07.

Akár a burkolati rétegrendben is elférő vonalmenti folyóka

Akár a burkolati rétegrendben is elférő vonalmenti folyóka

A Német Schlüter-Systems KG épített zuhanyzókba kínált Kerdi-Line vonalmenti folyókája nemcsak műszaki megoldásai miatt kapott idén Construma-díjat, hanem esztétikus kialakításával, illetve kivitelezőbarát beépíthetőségével is kiemelkedik a hasonló termékek közül.

A tökéletes szigetelés érdekében a Kerdi-Line folyóka peremén széles, gyárilag folytonosított, burkolható szigetelőmandzsetta található. A folyóka jól kombinálható a Kerdi-200 burkolható lemezszigeteléssel, így jól biztosítható a szigetelés folyamatos rétegvastagsága és a repedésáthidalás a zuhany teljes falfelületén. A folyókarács és a hozzá tartozó fedlap magassága a burkolat vastagságának megfelelően állítható és rögzíthető, így a folyóka 1 millimétertől bármilyen vastagságú burkolathoz jól illeszthető. A V2A minőségű acélból készülő folyókatest – a hangterjedés megakadályozására – hangszigetelő tokban fekszik, de a tok a beépítést is segíti: a sima aljú tok a habarcsba fektetve könnyen vízszintbe állítható, stabillá és akár kerekesszékkel is biztonsággal terhelhetővé teszi a szerkezetet. A rendelkezésre álló különböző acél fedlapok közül a burkolható fedlapok tapadóhíddal kasírozottak, így a ragasztóba ágyazott csempe biztosan és tartósan rögzül.

A Kerdi-Line beépítési magassága 24–97 milliméterig terjed, így akár a burkolati rétegrendben is elfér. Hosszúsága 10 centiméteres lépcsőkkel 50–120 centiméter, átfolyási kapacitása 0,5–1 liter/sec (30–60 liter/perc).

Akár a burkolati rétegrenden is elférő vonalmenti folyóka

 

Egyszerű beépíthetőség

A Kerdi-Line folyókát átlátszó védőfólia védi az esetleges eltömődésektől, amely a beépítés befejeztével könnyen leválasztható. A csomagolásban a beépítést segítő, fényképekkel illusztrált magyar nyelvű beépítési útmutató, illetve tisztítókefe, valamint a meglévő rendszerhez történő csatlakoztatáshoz szabványos PVC cső is található.

Akár a burkolati rétegrenden is elférő vonalmenti folyóka

 

Rendszerkiegészítők a tökéletesség érdekében

A rendszerhez beépíthető a szigetelt felületű, szabványos (2 százalékos) lejtésképző és kiegyenlítő lemez, a Kerdi-Shower, továbbá – egyedülálló módon – a tapadóhíddal kasírozott záró és lejtést követő rozsdamentes Showerprofile acélprofil is. (Ennek előnye, hogy nem kell 2–3 milliméteres csempéket vágni, ami egyébként szinte lehetetlen feladat.)

A folyóka Quadec dizájnú, szálcsiszolt acél kerete jól illeszkedik a mai modern minimalista stílushoz, illetve a cég által gyártott Quadec burkolati élvédő/dekor profilokhoz.

A magyarországi kereskedők a folyókákat készletről, vagy rövid határidővel szállítják.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog